x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SABIF: Ancheta internă în cazul lui Ioan Gyuri Pascu a fost declanșată luni

SABIF: Ancheta internă în cazul lui Ioan Gyuri Pascu a fost declanșată luni

29 Sep 2016   •   11:46
SABIF: Ancheta internă în cazul lui Ioan Gyuri Pascu a fost declanșată luni

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov precizează că ancheta internă cu privire la pacientul Ioan Gyuri Pascu a fost declanșată luni dimineață, prin convocarea comisiei de disciplină, în scopul audierii echipajului care a intervenit la caz.

"Pentru analiza unei eventuale răspunderi disciplinare a fost declanșată încă din data de 26.09.2016, procedura stabilită prin Codul Muncii și RI (regulament intern), prin convocarea comisiei de disciplină, în scopul audierii echipajului care a intervenit la caz. În situația în care comisia de disciplină va identifica aspecte care pot constitui abateri de la normele profesionale, de etică și deontologie medicală, va fi sesizat Colegiul Medicilor din România, care este instituția competentă pentru verificarea acestor aspecte", se arată într-un comunicat de presă al SABIF transmis joi AGERPRES.

În legătură cu situația prezentată în mass media, instituția precizează că solicitarea a fost făcută prin 112, la ora 03,26, motivul invocat fiind ''atac de panică''.

''S-a deplasat un echipaj format din medic și ambulanțier. La fața locului a fost consultat un pacient care acuza atacuri de panică și insomnie cu debut în urmă cu mai multe zile; s-a măsurat tensiunea arterială, alura ventriculară, saturația O2, toate acestea fiind în limite normale. Pacientul acuza dureri articulare la nivelul genunchiului, fiind în tratament prin fizioterapie. Domnul Pascu nu a comunicat medicului alte informații privitoare la starea lui de sănătate", se mai arată în comunicat.

Potrivit SABIF, medicul a stabilit diagnosticul de atac de panică și insomnie și a administrat tratament cu diazepam, o jumătate de fiolă.

Ulterior la orele 04,46 a fost înregistrat un nou apel pentru același pacient, motivul solicitării fiind, de această dată, ''cianoză, comă'', adaugă SABIF.

"Primul echipaj care a ajuns la pacient a fost un echipaj de prim ajutor de la SMURD, care a și început manevrele de resuscitare, urmat aproape simultan de un echipaj de terapie intensivă de la SMURD și un echipaj de tip C2 de la SABIF. În conformitate cu procedurile existente, forțele de intervenție fiind suficiente la caz, ambulanța de la SABIF a fost declarată disponibilă la locul solicitări", se mai arată în comunicatul citat.

×