x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sanatate - Nicolaescu bate in retragere

Sanatate - Nicolaescu bate in retragere

de Andrada Floria    |    01 Dec 2005   •   00:00
Sanatate - Nicolaescu bate in retragere

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a revenit, in cadrul unei conferinte de presa, asupra anuntului facut la inceputul saptamanii privind desfiintarea Centrului National de Supravegherea si Controlul Bolilor Transmisibile.
Intre timp, ministrul Nicolaescu a aflat ca acest centru a fost creat la recomandarea forurilor internationale, in cadrul unui program PHARE si ca nu prea poate sa-l desfiinteze cand vrea domnia-sa. Nicolaescu a precizat ca centrul va fi de fapt reorganizat si restructurat, luand nastere astfel unitatea de implementare a Programului "Managementul Prevenirii si Controlul Bolilor Transmisibile", coordonat de Ministerul Sanatatii. Mai mult, personalul fostului centru va fi integrat in noua unitate.

ACT NORMATIV. Nicolaescu a mai anuntat ca de la 1 ianuarie 2006 se introduce decontul de cheltuieli ce se va elibereaza pacientului pentru serviciile medicale primite. Toate unitatile sanitare si cabinetele medicale infiintate conform legii sunt obligate sa elibereze aceste deconturi pacientilor. Ministrul Nicolaescu a precizat ca aceasta masura este menita sa-i informeze pe pacienti asupra costurilor reale ale actului medical si sa disciplineze financiar unitatile medicale.

×
Subiecte în articol: observator nicolăescu