x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sancţiuni / ITV, amendat pentru reportajul din România al Ducesei de York

Sancţiuni / ITV, amendat pentru reportajul din România al Ducesei de York

de Irina Cristea    |    26 Feb 2009   •   00:00

Din cauza unui reportaj despre copiii români cu handicap, postul britanic de televiziune ITV ar putea fi amendat cu 280.000 de euro de către Ofcom, autoritatea de reglementare a audiovizualului a Regatului Unit, informează site-ul Hotnews.com.



Reportajul a inclus filmări realizate cu camera ascunsă de către Ducesa de York, Sarah Ferguson, şi de fiica ei, Beatrice, în azile de stat din Bucureşti şi din zona Transilvaniei unde sunt internaţi copii cu handicap fizic şi psihic.

Ofcom consideră că filmările făcute pe ascuns, fără autorizaţie, intră sub incidenţa reglementărilor din audiovizual. În replică, realizatorii emiisunii Tonight, în cadrul căreia a fost difuzat filmul, spun că metoda folosită de cele două membre ale Casei Regale britanice se justifică pentru că trebuia dovedit tratamentul neadecvat aplicat copiilor, ale căror mâini şi picioare erau imobilizate cu bandaje.

Fostul şef al Protecţiei Copilului din România, Mihaela Neagu, a declarat, pentru Daily Express, că a înaintat o petiţie către Ofcom. Neagu susţine că tratamentul ilustrat de reportaj este legal şi nu este aplicat doar în România, ci şi în Marea Britanie şi alte ţări europene. Îngrijitorii recurg la această măsură când nu există altă metodă de a-i opri pe copii să se rănească sau să-i rănească pe alţii. “Vreau ca Ofcom să investigheze corectitudinea programului”, cere Neagu.

×
Subiecte în articol: mass-media