x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Șansă pentru o nouă viață. Prelevare de organe la Cluj

Șansă pentru o nouă viață. Prelevare de organe la Cluj

21 Oct 2017   •   15:20
Șansă pentru o nouă viață. Prelevare de organe la Cluj

O echipă de medici de la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti şi de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca efectuează sâmbătă o intervenţie chirurgicală de prelevare de organe de la un pacient de 48 de ani, aflat în moarte cerebrală, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. 

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă AGERPRES, echipa din Bucureşti, coordonată de dr. Vasile Lungu, va preleva ficatul pacientului, iar echipa din Cluj, coordonată de dr. Liviu Constantin, va preleva rinichii donatorului. Procedurile de prelevare au început în jurul orei 9,30. După prelevare, echipele de medici vor pleca de urgenţă către centrele de transplant din Bucureşti şi Cluj. 

Pacientul de 48 de ani a fost internat pe 16 octombrie cu diagnosticul de accident vascular ischemic, iar diagnosticul de moarte cerebrală a fost pus în data de 19 octombrie, la ora 22,00. 

"Mulţumim familiei pentru acceptul prelevării de organe, ţinând cont de faptul că există foarte mulţi pacienţi pe listele de aşteptare. Organele prelevate sunt de calitate foarte bună şi ne vor ajuta să salvăm vieţile pacienţilor primitori", a declarat dr. Liviu Constantin, medic primar urolog la Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, citat în comunicat. AGERPRES

×