x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şantierul ilegal din Cotroceni, oprit cu executor silit

Şantierul ilegal din Cotroceni, oprit cu executor silit

de Iulia Barbu    |    13 Mar 2012   •   21:00
Şantierul ilegal din Cotroceni, oprit cu executor silit

Astazi, Asociatia "Salvati Bu­cu­res­tiul" si Casa de avocatura Grigorescu, Stefanica si Asociatii, insotite de un executor judecatoresc, vor opri constructia ilegala din Cotroceni. San­tierul imobilului de sapte etaje pentru care Tribunalul Bucuresti a de­cis suspendarea autorizatiei de con­structie trebuie sa se opreasca. Desi atat constructorul, cat si proprie­ta­rii terenului au fost parte in proces, sentinta din 6 martie a trecut neob­servata. "Lucrarile de construi­re au inceput in ritm frenetic in oc­tom­brie 2011: se lucreaza de la 7:30 di­mineata pana la 10 seara, se lu­crea­za sambetele si duminicile, s-a turnat beton la temperaturi sub 0 grade", se precizeaza intr-un comuniat al Asociatiei "Salvati Bucurestiul".

Jurnalul National a relatat modul in care, pe suprafata de 1.300 de metri patrati din Cotroceni, Marius Locic, in asociere cu Valeriu Stoica si Cristina Salomie, dar si cu firmele lui Marius Locic, Euro Grup Intertrade SRL si Locic imobiliare SRL, au obtinut un PUZ care nu respecta zona protejata Cotroceni. Cladirea de sapte etaje ocupa prin PUZ-ul semnat de primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, 90% din suprafata terenului. Intre timp, Marius Locic s-a retras din afa­cerea imobiliara, 12 oameni semnand contracte pentru realizarea imobilului, platind in jur de 250.000 de euro pentru apartamentul de lux din Cotroceni.

"Marius Locic si SC Locic Imo­bi­li­are se obligasera sa construiasca imobilul pana pe 15 iunie 2010. Nu se achita de aceasta obligatie. Mai mult, SC Locic Imobiliare intra in faliment pe 22 octombrie 2010. Cei 12 semnatari ai antecontractelor de vanzare-cumparare raman in aer. Semneaza pe 16 septembrie 2011 un contract de cesiune cu Marius Locic si SC Locic Imobiliare, prin care preiau de la acestia obligatia de finantare a imobilului.

La contractul de cesiune se adauga si firma SC Tosun Group Construct SRL, care preia obligatiile de construire. Contractul de cesiune este insa ilegal, intrucat SC Locic Imobiliare nu poate semna acte decat prin executorul judiciar", se arata in comunicatul emis de Asociatia "Salvati Bucurestiul".

×