x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Saptamana 1 - 7 octombrie

Saptamana 1 - 7 octombrie

01 Oct 2005   •   00:00
  • 1 S - †Acoperamantul Maicii Domnului; Sf. Apostol Anania; Cuv. Roman Melodul
  • 2 D - Sf. Sfintit Mucenic Ciprian; Sf. Mucenita Justina; Duminica a 19-a dupa Rusalii; (Predica de pe Munte - Iubirea vrajmasilor)
  • 3 L - Sf. Sfintit Mucenic Dionisie Areopagitul; Sf. Mucenic Teoctist
  • 4 M - Sf. Sfintit Mucenic Ierotei, Episcopul Atenei; Sf. Mucenici: Domnina, Audact si Calistena
  • 5 M - Sf. Mucenite Haritina si Mamelta
  • 6 J - Sf. Apostol Toma; Sf. Mucenita Erotiida
  • 7 V - Sf. Mari Mucenici Serghie si Vah; Sf. Mcucenici: Iulian presbiterul, Chesarie Diaconul si Polihronie

    CEL CARE L-A BOTEZAT PE PAVEL. In prima zi din octombrie in calendarul ortodox se praznuiesc, alaturi de Acoperamantul Maicii Domnului, Sfantul Apostol Anania si Cuviosul Roman Melodul, cel care alcatuia cantari bisericesti de o frumusete rara. De fel din Damasc, Sfantul Apostol Anania, in urma descoperirii dumnezeiesti, l-a botezat pe Sfatul Apostol Pavel. A facut multe minuni si vindecari miraculoase in Damasc si in Elevtropole, ceea ce l-a suparat mult pe guvernatorul pagan Luchian, care a ordonat ca Anania sa fie batut cu vine de bou si ars cu faclii, apoi scos afara din cetate, a fost omorat cu pietre.

    RUGACIUNE

    Cantand puternicul tau Acoperamant, te laudam ca pe o mare solitoare a noastra si ne inchinam tie, ceea ce te rogi pentru crestini. Noi credem si nadajduim ca vei cere de la Fiul tau si Dumnezeul nostru, bucuria cea vremelnica si cea vesnica, noua tuturor, celor ce cu dragoste cantam tie: Bucura-te, tare aparatoare a toata lumea; Bucura-te, sfintirea tuturor stihiilor ceresti si pamantesti; Bucura-te, binecuvantarea tuturor timpurilor anului; Bucura-te, calcarea curselor si ispitelor ce vin de la trup, de la lume si de la diavol; Bucura-te, prea puternica, impacarea celor invrajbiti; Bucura-te, ceea ce te induri de cei dispretuiti si lepadati; Bucura-te, ceea ce ridici din groapa pierzarii pe cei deznadajduiti; Bucura-te bucuria noastra, acopera-ne pe noi de tot raul cu cinstitul tau Acoperamant. (Din Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului)

    Cei care doresc sa ne scrie o pot face pe adresa redactiei sau la jcredinta@jurnalul.ro
  • ×
    Subiecte în articol: credinta bucură-te