x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Săptămăna Financiară: Care sunt armele secrete ale CIA?

Săptămăna Financiară: Care sunt armele secrete ale CIA?

18 Ian 2010   •   00:00
Săptămăna Financiară: Care sunt armele secrete ale CIA?

Săptămâna Financiară vă oferă, din 18 ianuarie, "Armele secrete ale CIA - tortură, manipulare şi arme chimice", o carte explozivă, bazată pe documente originale, despre cele mai murdare secrete ale 5505-111598-copertaciaarmelesecrete.jpgAgenţiei: metodele de interogare a persoanelor considerate suspecte.

Autorul acesteia, Gordon Thomas, este un ziarist de investigaţie recunoscut pe plan mondial, specializat în cercetările privind serviciile secrete. "Armele secrete ale CIA" este în acelaşi timp un documentar cutremurător şi un thriller captivant. Thomas dă publicităţii, în premieră, documente secrete, depoziţii şi transcripturi ale unor interviuri cu victimele, dar şi cu cei responsabili de operaţiunile ilegale ale CIA.

Astfel, lovitura în plex (la nivelul stomacului), menţineri prelungite în poziţia în picioare (până la 40 de ore în unele cazuri), tortura în apă (care constă în legarea prizonierului de o scândură şi scufundarea lui în apă până la limita înecului) sunt numai câteva dintre metodele folosite de CIA, la care se mai pot adăuga privarea de somn, intimidarea verbală şi ameninţările cu noi violenţe.

×
Subiecte în articol: mass-media