x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şase medalii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe

Şase medalii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe

12 Dec 2009   •   00:00

Elevii români participanţi la a VI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru juniori, desfăşurată în perioada 2-11 decembrie, la Baku (Azerbaidjan), au obţinut şase medalii (una de aur, două de argint şi trei de bronz).



Medalia de aur a fost câştigată de Radu Mihai Popescu (Colegiul Naţional 'Mircea cel Bătrân' din Constanţa) şi Vlad Florin Lazăr (Colegiul Naţional 'Emanuil Gojdu' din Oradea) şi Ioana Codrina Simionescu (Colegiul Naţional 'Gh. Vrânceanu' din Bacău) au intrat în posesia medaliilor de argint.

 Medaliile de bronz au revenit Adrianei Andreea Neamţu (Colegiul Naţional 'Moise Nicoară' din Arad), lui Florin Sebastian Dumitru (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi lui Mihai Grigore Pruna (Colegiul Naţional 'Vasile Lucaciu' din Baia Mare).

Toţi componenţii lotului olimpic sunt elevi în clasa a IX-a. Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ în care competitorii susţin trei probe (două teoretice individuale şi una practică pe echipe formate din trei elevi) la trei discipline (chimie, biologie şi fizică). La ediţia din acest an au participat 259 de elevi din 47 de ţări.

×