x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Șase oferte depuse pentru cele 100 de autobuze electrice achiziționate de Primăria Capitalei

Șase oferte depuse pentru cele 100 de autobuze electrice achiziționate de Primăria Capitalei

28 Iul 2022   •   19:10
Șase oferte depuse pentru cele 100 de autobuze electrice achiziționate de Primăria Capitalei

Șase companii au depus oferte în cadrul procedurii de achiziție a 100 de autobuze electrice, derulate de Primăria Capitalei.

Potrivit primarul general Nicușor Dan, joi a fost ultima zi de depunere a ofertelor în cadrul procedurii de achiziție a unui număr de 100 de autobuze electrice și a infrastructurii de încărcare necesară acestora.

Au depus oferte BMC Truck & Bus, Solaris Bus & Coach, Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret, Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania, New Kopel Car Import și asocierea dintre Otokar Europe filiala București și Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi.

„Urmează etapa de evaluare a ofertelor, astfel încât să putem desemna un câștigător în cel mai scurt timp”, a transmis Nicușor Dan.

Valoarea totală estimată pentru achiziționarea celor 100 de autobuze electrice este de 304.670.300 lei fără TVA, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Conform caietului de sarcini, în primul an de la semnarea contractului vor fi livrate 34 de autobuze, restul de 66 urmând să fie livrate anul următor.

Noile autobuze electrice vor avea 12 metri lungime și vor avea autonomie de minim 200 km între două încărcări succesive, tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uși duble și aer condiționat.

(sursa: Mediafax)

×