x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sătenii din Pungeşti au reluat protestele. Chevron ar urma să amplaseze sondele de explorare a gazelor de şist

Sătenii din Pungeşti au reluat protestele. Chevron ar urma să amplaseze sondele de explorare a gazelor de şist

02 Dec 2013   •   08:36
Sătenii din Pungeşti au reluat protestele. Chevron ar urma să amplaseze sondele de explorare a gazelor de şist

Zeci de săteni protestează, la această oră, în localitatea Pungeşti, judeţul Vasului, după ce Chevron ar urma să înceapă lucrările pentru montarea primei sonde de explorare a gazelor de șist din județul Vaslui.

În zonă au fost mobilizate impresionate forțe de ordine, jandarmi, polițiști și pompieri.

Oamenii legii au înconjurat tabăra de rezistență și i-au luat pe protestatari în dube pentru legitimare.

De asemenea, trei mașini ale Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui au fost trimise la Pungești.

Circulația pe drumul județean care face legătura între Vaslui și Pungești este blocat, forțele de ordine nepermițând nici reprezentanților presei să meargă spre perimetrul de la Siliștea.

Atât prefectul județului, Radu Renga, cât și reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui nu au putut fi contactați pentru a oferi mai multe informații despre situația de la Pungești.

Protestele localnicilor din Siliștea au început pe 14 octombrie, când aproximativ 150 de persoane au blocat, parțial, drumul județean ce tranzitează comuna Pungești.

Pe data de 3 octombrie, Chevron a obținut autorizație de construire pentru amplasarea în județul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de șist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autoritățile statului pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliștea.

×