x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Satu-Mare - Deces in prima zi de scoala

Satu-Mare - Deces in prima zi de scoala

11 Ian 2005   •   00:00

Luni, in prima zi de scoala din acest an, copiii de la Scoala de Arte si Meserii au iesit in pauza mare. Au jucat fotbal cu un flacon din plastic. Florin Coza era portarul echipei sale.


CRINA DUNCA, ION ALEXANDRU

Colegii de clasa povestesc ca un alt copil se juca in spatele portii. Cert este ca la un moment dat poarta s-a prabusit inainte ca Florin sa apuce sa se fereasca. Bara l-a lovit direct in frunte. Profesoara Gabriela Vaida a fost una dintre persoanele care au sosit in curtea scolii imediat dupa petrecerea tragediei: "Chiar atunci am iesit si am vazut, copiii ridicau bara si eu am fugit repede, erau acolo multi, l-am vazut pe Coza Florin cazut jos si atunci copiii l-au ridicat si am zis haideti sa mergem in clasa, si el a venit pe picioarele lui. Dupa ce am ajuns in clasa, i-am zis: Florin, arata-mi unde te doare si mi-a aratat aici si am observat ca nu vorbeste, si atunci am zis, spune-mi ceva, sa vad ca vorbesti si atunci a incercat sa strige ceva, a inchis ochii si gata". Politistii au fost sesizati despre eveniment de catre fochistul scolii.

NU L-AU PUTUT SALVA. O Ambulanta a ajuns imediat la fata locului. Medicul din Poiana Codrului, Cosmin Nan, spune ca in momentul in care a ajuns la locul accidentului, copilul era in stare de inconstienta: "L-am intins pe o banca sa stea pe pozitie orizontala. La aproximativ 10 minute, a intrat intr-o stare de convulsie. Pana in momentul venirii Ambulantei am efectuat masaj, puls in momentul acela nu mai avea, deci era in stop cardiorespirator". Florin a fost transportat in coma la Spitalul Judetean Satu Mare. La ora 18:00 a incetat din viata.

PREMIANT
Florin Coza s-a stins din viata la numai 12 ani. Era unul dintre premiantii clasei a VI-a de la scoala din Poiana Codrului. Directorul scolii, Ioan Pintea, spune ca poarta era asigurata cu o bara din fier infipta in pamant si crede ca aceasta a cazut ca urmare a balansarii portii. Pe de alta parte, inspectorul scolar adjunct de la Satu Mare, Ioan Pop, spune ca a constatat o anumita neglijenta din partea personalului de intretinere si ca regreta tragedia din prima zi de scoala. Inspectoratul pentru Protectia Muncii, Inspectoratul Scolar si Politia au demarat o ancheta in acest caz. In fapt, fiind vorba de un accident datorat nerespectarii unor reguli interioare de munca, a fost sesizat si Parchetul de pe langa Tribunalul Satu Mare, unde urmeaza a se inainta si dosarul cauzei.

×
Subiecte în articol: observator