x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandal imens după ce Olivia Steer a fost premiată pentru că ar promova un stil de viață sănătos

Scandal imens după ce Olivia Steer a fost premiată pentru că ar promova un stil de viață sănătos

19 Apr 2018   •   17:15
Scandal imens după ce Olivia Steer a fost premiată pentru că ar promova un stil de viață sănătos

Despre Olivia Steer se știe că duce o campanie vehementă împotriva vaccinării în general și a copiilor în special. Miercuri seară, însă, o asociație obscură care a beneficiat de sprijinul unor sponsori importanți precum AQUA Carpatica sau Clinica Medicover, i-au acordat acestei persoane o diplomă pentru ”rolul activ în societate”.

Distanțarea sponsorilor de această premiere nu a întârziat. AQUA Carpatica a publicat pe pagina de Facebook un comunicat în care explică faptul că au fost puși în fața unui fapt împlinit și că în urma acestei acțiuni li s-au adus prejudicii imaginii.

”AQUA Carpatica susține categoric medicina secolului XXI și este pro vaccinare!

Ieri, 18 Aprilie 2018, am avut o surpriză extrem de neplăcută!

În cadrul evenimentului "Gala Femeilor Care Dăruiesc Sănătate", organizat de Asociația pentru o Viață Sănătoasă din România, care se presupunea a susține excelența în medicină, știință și sănătate, s-au adus prejudicii valorilor pe care brandul AQUA Carpatica le-a promovat și le promovează încă de la bun început! Imaginea de brand a fost puternic afectată prin decernarea unui premiu de excelență unei persoane care promovează non-valorile științifice și medicale.

AQUA Carpatica a sponsorizat acest eveniment, însă premiile au fost acordate de către Asociația pentru o Viață Sănătoasă din România. Brandul nostru nu a avut niciun fel de informații referitoare la desfășurătorul evenimentului și implicit nici numele celor care urmau să fie premiați în cadrul Galei.

Valorile pe care le promovăm sunt legate de un stil de viață sănătos, de consumul unei ape minerale naturale filtrate natural, prin procese hidrogeologice de milioane de ani. Prin urmare, există o incompatibilitate crasă între valorile noastre și valorile susținute de Olivia Steer.

În consecință, anunțăm pe această cale organizatorii evenimentului că ne retragem susținerea și sponsorizarea acestui eveniment dacă acest premiu acordat nu va fi retras și declarat în mod public. Dorim ca organizatorii să-și exprime scuzele oficial și față de consumatorii noștri cărora li s-a zdruncinat încrederea în valorile brandului.”

Chiar și Jean Valvis și-a cerut public scuze în numele companiei.

Medicover publică de asemeni un comunicat, de data aceasta mult mai modest, scris cam cu ”jumătate de gură”.

Cert este că opinia publică a reacționat imediat la această enormitate și a penalizat prompt premierea unei persoane care face aprecieri medicale neavând studii în acest sens. Olivia Steer, ca mulți ”antivaxeri” citează un așa zis studiu al lui Andrew Wakefield, medic britanic care la ora actuală nu mai are voie să practice medicina după ce a publicat un studiu fals în care arăta că vaccinurile pot provoca autismul.

Andrew Wakefield este acuzat de comportament lipsit de atică și de fraudă și nu mai poate practica medicina în Marea Britanie, motiv pebtru care a emigrat în SUA.

×
Subiecte în articol: andrew wakefield Olivia Steer