x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandal în familia Băsescu. Fratele preşedintelui ar fi promis, contra unei sume de bani, eliberarea din puşcărie a lui Bercea Mondial

Scandal în familia Băsescu. Fratele preşedintelui ar fi promis, contra unei sume de bani, eliberarea din puşcărie a lui Bercea Mondial

30 Mai 2014   •   11:36
Scandal în familia Băsescu. Fratele preşedintelui ar fi promis, contra unei sume de bani, eliberarea din puşcărie a lui Bercea Mondial
UPDATE 15:24 - Într-un răspuns trimis Antena 3, Administraţia Prezidenţială susţine că acuzaţiile familiei lui Bercea Mondialu sunt false.

"Domnul Florin Anghel, doamna Fănica Anghel, domnul Marius Constantin, doamna Izaura Anghel şi un minor au încercat să-l şantajeze pe domnul Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, domnul Traian Băsescu. Aşa cum prevede legislaţia în vigoare, domnul Mircea Băsescu a sesizat de îndată organele de anchetă. Acuzaţiile la care se face referire în solicitarea dumneavoastră sunt mincinoase şi nu au nicio legătură cu realitatea'', se arată în răspunsul Preşedinţiei.

UPDATE 12:30
- Adrian Gheorghiţă, avocatul lui Mircea Băsescu a confirmat, la Antena 3, faptul că în cursul zilei de ieri a fost organizat un flagrant în urma căruia ginerele lui Bercea Mondial a fost reținut.

Potrivit avocatului, fratele președintelui a fost amenințat cu privire la "darea în vileag a unor fapte nereale, respectiv aplicarea de influenţă pe lângă judecătorii Înaltei Curţi sau alţi judecători care nu au fost precizaţi de către suspecţi. Aceasta este starea de fapt". Avocatul lui Mircea Băsescu a mai spus că amenințările la adresa acestuia datează din toamna anului trecut.

Potrivit lui Adrian Gheorghiţă, flagrantul a fost realizat de procurorii anticorupţie la biroul firmei din Portul Agigea al clientului său.
..............................................................

Scandal monstru în familia lui Traian Băsescu, în care este implicat fratele președintelui. Potrivit Antena3, ginerele lui Bercea Mondial este acuzat că împreună cu fiica interlopului, Izaura Anghel, a încercat să obţină de la Mircea Băsescu 280.000 de euro. Rudele lui Bercea Mondial susţin însă că au vrut să recupereze de la Mircea Băsescu banii pe care i-ar fi dat în urmă cu mai mult timp pentru eliberarea lui Bercea și a fiului acestuia.

Ascultați aici înregistrarea compromiţătoare cu ruda lui Bercea Mondial

Marius Constantin, soțul Izaurei Anghel, fiica lui Bercea Mondial, nevasta acestuia și un minor de 17 ani, sunt cercetați de DNA pentru șantaj. Dintre aceștia doar ginerele interlopului craiovean, condamnat la opt ani de închisoare luna trecută, a fost reținut.

Potrivit procurorilor DNA există o înregistrare în care aceștia îi cer lui Mircea Băsescu suma de 280.000 de euro pentru a nu face publice o serie de informații pe care le au despre el.

"În ordonanța de reținere întocmită de procurori se arată că, în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la datele de 26 mai 2014 și 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a exercitat constrângeri asupra unei persoane, denunțător în cauză, constând în amenințarea cu darea în vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromițătoare pentru persoana amenințată și pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracțiuni de corupție. Amenințările au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vătămată să dea suma de 280.000 euro. La data de 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a primit împreună cu celelalte două suma de 10.000 euro de la persoana vătămată, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante", se arată într-un comunicat al DNA.

Ginerele lui Bercea Mondial, Constantin Marius, urmează să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Constanța.

Mircea Băsescu este naş de botez pentru nepoata lui Bercea Mondial. Acesta din urmă, pe numele său adevărat Sandu Anghel, este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din judeţul Olt.

×
Subiecte în articol: mircea basescu bercea mondial santaj