x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandalul din Deta. Fiul cel mic al primarului a fost reţinut. Seful Poliţiei Române a fost trimis la faţa locului

Scandalul din Deta. Fiul cel mic al primarului a fost reţinut. Seful Poliţiei Române a fost trimis la faţa locului

25 Iul 2011   •   07:47
Scandalul din Deta. Fiul cel mic al primarului a fost reţinut. Seful Poliţiei Române a fost trimis la faţa locului

Patru barbati, intre care si fiul cel mic al primarului din Deta, Calin Roman, suspectati de implicare in altercatia de la o terasa din localitate, in urma careia trei persoane au ajuns la spital, fiind taiate cu o sabie, au fost retinuti, in noaptea de duminica spre luni, pe baza de ordonanta.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Timis, Emil Andrei, a declarat, corespondentului MEDIAFAX ca, in urma audierilor desfasurate in acest caz, duminica seara, politistii au identificat inca un suspect in cazul agresiunii de la Deta.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Timis, un barbat de 26 de ani a fost ridicat de politisti si dus la audieri la sediul Politiei Timis.

Astfel, in urma audierii celor patru barbati ridicati si suspectati de implicare in scandalul din noaptea de sambata spre duminica, de la o terasa din localitatea Deta, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au decis retinerea pe baza de ordonanta a acestora pentru o perioada de 24 de ore.

Emil Andrei a precizat ca Daniel Vasile Barzan, de 26 de ani, Calin Roman, de 27 de ani, Radu Gheorghe, de 26 de ani, si Pavel Valetin Stamtu, de 26 de ani, toti din Deta, vor fi prezentati in cursul zilei de luni magistratior Tribunalului Timis cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, ei fiind acuzati de ultraj contra bunelor moravuri si vatamare corporala.

Potrivit anchetatorilor, printre cei retinuti se afla si fiul cel mic al primarului din Deta, Calin Roman.

Pe de alta parte, anchetatorii au aflat, in timpul audierilor, ca scandalul din Deta a inceput intr-o discoteca din apropierea terasei, unde Stefan Alexandru, una dintre victime, ar fi scos un pistol si i-ar fi amenintat pe cei prezenti.

"Politistii efectueaza verificari pentru a stabili cauzele scandalului si gradul de vinovatie al tuturor celor implicati in altercatie. Politistii au mai stabilit ca toate persoanele implicate in scandal au mai avut dosare penale de contrabanda sau infractiuni cu violenta", a spus Emil Andrei.

In noaptea de sambata spre duminica, pe o terasa din centrul localitatii Deta a izbucnit un conflict intre mai multe persoane, in urma caruia trei tineri au fost injunghiati.

Agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din orasul Deta, Petru Roman (PDL). Potrivit politistilor, si fratele lui Bogdan Roman, Calin Roman (27 de ani), a fost implicat in scandalul de la terasa din centrul orasului Deta.

Cei trei tineri injunghiati, cu varste cuprinse intre 22 si 31 de ani, au fost transportati la spital. Doi dintre raniti au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Timisoara, starea lor fiind stabila, iar al treilea la spitalul din Deta, el fiind externat.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Timis, Madalina Mezdrea, declara ca patru persoane, intre care si cei doi fii ai primarului Petru Roman, au fost date in urmarire generala si in consemn la frontiera.

Duminica dupa-amiaza, politistii din Deta au descoperit, in curtea casei din localitate a lui Calin Roman, o sabie in teaca, despre care se presupune ca a fost folosita in altercatia in urma careia trei persoane au fost injunghiate.

Duminica seara, in baza unui mandat de perchezitie, politistii au intrat in locuinta lui Calin Roman din Deta, gasindu-l pe acesta in casa si ridicandu-l pentru audieri. In casa au fost descoperite si ridicate de politisti mai multe cagule, cutite "tip briceag", pistoale de paintball si o vesta militara, precum si o suma de bani si telefoane mobile.

Ulterior, alte doua persoane au ajuns in custodia politistilor, fiind audiate in acest caz. Unul dintre cei doi barbati a fost descoperit de politisti la domiciliu in cursul zilei de duminica, iar cel de-al doilea s-a predat Politiei din Deta.

In schimb, politistii continua sa il caute pe Bogdan Roman, fratele lui Calin Roman, suspectat ca a taiat cu sabia trei tineri in urma conflictului.

Bogdan Daniel Roman a fost cercetat de politisti in mai multe dosare penale pentru vatamare corporala, distrugere si loviri si alte violente, insa de fiecare data victimele si-au retras plangerea, astfel ca s-au dat solutii de neincepere a urmaririi penale, au afirmat, duminica, oficialii Politiei Timis.

Calin Roman a fost, de asemenea, implicat in mai multe scandaluri. Ultimul dintre acestea a fost la sfarsitul anului 2010, cand Calin Roman, care este si membru PDL, l-a agresat pe un membru PSD, Ciprian Cotet, intr-un bar din localitatea Deta, victima avand nevoie de noua zile de ingrijiri medicale dupa ce, sustine aceasta, a fost lovita in cap cu un pistol.

Pe de alta parte, politistii spuneau ca unul dintre barbatii raniti in timpul conflictului, Stefan Alexandru, a fost cercetat pentru contrabanda de tigari. La randul sau, acesta declara ca si Bogdan Roman, fiul cel mare al primarului din Deta, s-ar ocupa cu contrabanda cu tigari, pe care uneori le ascunde in sediul Primariei Deta.

Primarul din Deta, Petru Roman, declara ca a colaborat cu Politia si chiar a incercat sa ii contacteze pe cei doi fii ai sai, insa fara succes. "Am incercat sa ii sun pe amandoi pe telefon, dar nu mi-au raspuns. Eu am fost anuntat de politie de acest incident. Le-am dat politistilor numerele lor de telefon, dar mai multe nu stiu. Nu stiu unde sunt in acest moment. Sunt convins ca o bataie a fost, dar nu cred ca au cerut taxa de protectie. Oricum, ei sunt in momentul acesta suspecti, daca se va dovedi ca au facut acele lucruri, vor raspunde pentru faptele lor", spunea Roman.

Primarul din Deta declara ca fiul sau cel mic, Calin, lucreaza la APIA, iar fiul cel mare, Bogdan, la o firma privata. El a precizat ca nu are cunostinta de faptul ca Bogdan Roman ar face trafic cu tigari de contrabanda si a catalogat afirmatia uneia dintre victime, care sustinea ca tigarile netimbrate erau duse la Primaria din Deta, drept "o aberatie".

UPDATE: Ministrul de Interne, Traian Igas, l-a trimis la Deta pe seful Politiei Romane, Liviu Popa.

UPDATE (2): Lideri PDL cred ca primarul din Deta trebuie sa isi continue mandatul,raspunderea fiind a fiilor sai

Prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde a declarat, luni, ca nu crede ca primarul din Deta, Petru Roman (PDL), ar trebui sa se suspende din functie pana la finalizarea anchetei in cazul scandalului in care sunt implicati fiii acestuia.

"Nu, nu cred, pana la urma responsabilitatea este a fiului lui sau, ma rog, a fiilor lui si cred ca trebuie sa asteptam sa vedem in ce consta aceasta ancheta", a precizat Frunzaverde, intrebat daca primarul din Deta ar trebui sa se suspende.

El a spus ca, din punctul sau de vedere, informatiile potrivit carora taxele de protectie percepute de fiii primarului mergeau la primar sunt greu de crezut.

Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, si primarul Brasovului, George Scripcaru, au precizat ca nu cunosc ce s-a intamplat in Deta. "Nu stiu ce s-a intamplat cu primarul din Deta. O sa va raspund dupa ce aflu situatia la Biroul Permanent", a spus Elena Udrea.

Deputatul PDL de Timis Alin Popoviciu a apreciat, la randul sau, ca primarul din Deta nu este implicat in niciun scandal, ci copiii acestuia. "E un scandal in care cei care au facut asa ceva trebuie sa plateasca si primarul din Deta trebuie sa-si vada de activitatea lui in continuare, pentru ca este unul dintre cei mai buni primari din judetul Timis. El a adaugat ca informatiile potrivit carora taxele de protectie cerute de fiii primarului mergeau la primar sunt "simple speculatii care tin de domeniul fantasticului".

"Eu il stiu foarte bine pe primar, e un om serios, un om care este foarte respectat si uitati-va cu ce scor a iesit acest primar in Deta si o sa va dati seama ca lucrurile nu sunt asa cum se spune", a spus Popoviciu. El a adaugat ca primarul din Deta ar trebui sa candideze pentru un nou mandat. pentru ca a inceput niste proiecte care trebuie terminate.

Primarul din Deta, Petru Roman (PDL), a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX ca ambii sai copii au avut "probleme cu dosare penale", iar Bogdan Roman, fiul cel mare, era cunoscut ca fiind o fire mai violenta si daca vor fi gasiti vinovati vor trebui sa raspunda pentru faptele lor.

×