x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandalul Sabyc: Eliberarea doctorului Mironescu se discută astăzi

Scandalul Sabyc: Eliberarea doctorului Mironescu se discută astăzi

17 Aug 2009   •   00:00

Magistraţii Tribunalului Bucureşti iau în discuţie, luni, cererea medicului Harry Mironescu, şeful clinicii Sabyc, de eliberare din arest pe cauţiune. Dacă instanţa îi va admite cererea, Harry Mironescu va trebui să plătească o cauţiune de 10.000 de lei.



Medicul Harry Mironescu a fost arestat pe 20 iulie, împreună cu fiul său Yair Miron şi cu secretara clinicii Cecilia Borzea pentru implicare în trafic internaţional cu ovule. Ei sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi de organizarea traficului de celule de origine umană în scopul obţinerii unui folos material.

Tot în acest caz, procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de alte 22 de persoane, dintre care Lewit Natan şi Ziskind Genia au interdicţia de a părăsi România, iar ceilalţi învinuiţi sunt cercetaţi în stare de libertate. DIICOT susţine că Harry Mironescu, în calitate de medic specialist ginecolog şi conducător "de facto" al clinicii private Sabyc din Capitală, a pus bazele unei activităţi infracţionale în scopul obţinerii unor sume consistente de bani, prin încălcarea prevederilor legale care reglementează procedura prelevării şi transplantului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană în scop terapeutic.

×
Subiecte în articol: observator