x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandalul Sabyc: Natan Lewin şi Genia Ziskind rămân cu interdicţia de a părăsi România

Scandalul Sabyc: Natan Lewin şi Genia Ziskind rămân cu interdicţia de a părăsi România

26 Aug 2009   •   00:00

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins, miercuri, cererea medicilor israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind, implicaţi în traficul ilegal cu ovule de la clinica Sabyc, de ridicare a interdicţiei de a părăsi teritoriul României. Instanţa a menţinut interdicţia de a părăsi România pentru cei doi medici, însă decizia nu este definitivă.



Cei doi medici au fost reţinuţi, pe 28 iulie, de procurorii DIICOT, pentru 24 de ore, însă judecătorii nu au fost de acord cu arestarea lor.Ei sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, organizarea traficului de celule de origine umană în scopul obţinerii unui folos material şi exercitarea fără drept a unei profesii. Procurorii DIICOT îi acuză pe medicii israelieni că racolau din străinătate cupluri care nu putea avea copii şi le aduceau la clinica Sabyc pentru ferilizare in vitro.

DIICOT susţine că Natan Lewit şi Genia Ziskind se ocupau la clinica Sabyc atât de fertilizare in vitro, cât şi de recoltare a ovocitelor de la donatoarele românce.

În acest dosar au fost deja arestate trei persoane, respectiv şeful clinicii, Harry Mironescu, fiul acestuia,Yair Miron, precum şi secretara clinicii Sabyc, Cecilia Borzea. Pe 21 august, Yair Miron a fost eliberat din arest sub control judiciar, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti.

×
Subiecte în articol: observator