x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandalul vizelor - Colegii britanice dedicate exclusiv imigrantilor

Scandalul vizelor - Colegii britanice dedicate exclusiv imigrantilor

24 Iul 2004   •   00:00

OBSERVATOR - EDITIA a II-s

Circa o treime dintre colegiile britanice (178 de scoli din 672 de institutii de invatamant controlate) reprezinta un paravan pentru fraudarea sistemului de acordare a vizelor, conform rezultatelor unei anchete efectuate de Ministerul de Interne, relateaza The Sun. Imigrantii cu statut ilegal pot ramane in Marea Britanie in baza unei vize de studii pe care o primesc daca demonstreaza ca s-au inscris la o institutie de invatamant.

ASA-ZIS ROMAN. Sute de colegii, majoritatea oferind cursuri de limba engleza si de computer, au fost create pentru a satisface cererea existenta. Astfel, scolile false pot facilita intrarea teroristilor pe teritoriul britanic. Luna aceasta, un reporter sub acoperire al cotidianului The Sun, Oliver Harvey, a pretins ca este cetatean roman si ca viza lui turistica a expirat. In schimbul sumei de 350 de lire sterline el a fost inregistrat drept student al Colegiului de Computere Marea Britanie din Londra.

DREPTURI. Viza de studii nu ofera imigrantilor dreptul la asistenta, insa ei pot beneficia de ingrijiri medicale si isi pot chema familia. Maurice Dimmock, membru al Quality International Study Abroad Network, a declarat ca oricine poate deschide un colegiu particular, dar majoritatea nu ofera calificari autorizate.

×
Subiecte în articol: observator