x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandalurile juridice de la Poşta Română

Scandalurile juridice de la Poşta Română

de IncomeMagazine    |    20 Noi 2012   •   10:55

În 2010 , Poşta Română a fost sancţionată de către Consiliul Concurenţei cu amendă în valoare de 103,3 milioane de lei (7,25% din cifra de afaceri pe 2009 ), pentru abuz de poziţie dominantă. Compania a declarat atunci că va contesta sancţiunea, scop pentru care a angajat, un an mai târziu, firma de avocatură Stoica & Asociaţii.

Apărătorul a ratat însă ultimul termen la care se judeca cererea de suspendare a amenzii, dând vina pe angajaţii Poştei Române, care au uitat să le retransmită citaţia.

În final , Curtea de Apel Bucureşti a respins acţiunea Poştei de suspendare a amenzii, motivul fiind neprezentarea apărătorilor la termen .

Soluţionarea nefavorabilă a cazului a oferit un prilej premierului Victor Ponta să anunţe că societatea Stoica & Asociaţii a contribuit indirect la pericolul de insolvenţă al Poştei Române. „Fosta conducere a companiei, cu asistenţa juridică a unui avocat «cunoscut colegilor din PNL», a pierdut toate procesele aflate pe rolul instanţelor, în dosare cu sume cumulate de 103 milioane lei, şi înregistrează datorii de 110 milioane lei către ANAF.”

Citeste AICI despre alti beneficiari ai contractelor cu Posta Romana

Citeste si
"Baietii destepti" din avocatura. Economia gâfâie, afacerile cu statul zbârnâie
TOPUL AVOCAŢILOR DUPĂ VALOAREA CONTRACTELOR SEMNATE CU STATUL
LOCURI DE MUNCA: Ce angajari se mai fac la stat
Explozia angajărilor. Firmele care şi-au sporit numărul de salariaţi în criză


×
Subiecte în articol: poşta romănă avocat contract cu statul