x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CONTROVERSA. Scena decapitarii Martirilor Brancoveni, intr-o serbare a elevilor din clasele primare (VIDEO)

CONTROVERSA. Scena decapitarii Martirilor Brancoveni, intr-o serbare a elevilor din clasele primare (VIDEO)

16 Mar 2015   •   19:26
CONTROVERSA. Scena decapitarii Martirilor Brancoveni, intr-o serbare a elevilor din clasele primare (VIDEO)

Clipul video inregistrat intr-o scoala privata din Constanta, in care elevii au reprodus ad litteram scena decapitarii Sfintilor Martiri Brancoveni, a starnit numeroase controverse dupa ce a fost postat pe Facebook.

Protagonistii scenelor filmate sunt elevii din clasele primare ai scolii "Sfintii Martiri Brancoveni ", o scoala privata cu profil religios din Constanta.

Multi dintre comentatorii de pe internet, considera ca scena decapitarii domnitorului roman, a fiilor si a sfetnicului sau care, chiar sub amenintarea mortii, n-au renuntat la credinta crestina, este prea brutala, si ca infatisarea pur si simplu a evenimentelor, in care gadele loveste cu un topor din plastic gaturile condamnatilor, este naiva si goleste de orice simbol, istoric sau religios, intentia educativa a organizatorilor.

Directorul institutiei de invatamant este de alta parere, el considera ca trebuie sa multumeasca atat cadrelor didactice cat si elevilor pentru munca depusa: "Am muncit foarte mult pentru aceasta sceneta, a iesit foarte foarte bine".

Psihologii sustin ca o astfel de scena ii poate afecta emotional pe copii, la fel ca si in cazul desenelor animate in care sunt prezentate acte de violenta.

Inspectoratul Scolar din Constanta a anuntat ca va trimite o echipa de control la scoala privata - care, conform prezentarii sale de pe internet, care se bazeaza pe principii pedagogice crestin-ortodoxe, si are binecuvantarea Arhiepiscopiei Tomisului.


×