x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scene desprinse din Evul Mediu, la Zalău. Viaţa unui bebeluş, negociată ca la piaţă. Un afacerist a CUMPĂRAT copilul cu 1.000 de lei

Scene desprinse din Evul Mediu, la Zalău. Viaţa unui bebeluş, negociată ca la piaţă. Un afacerist a CUMPĂRAT copilul cu 1.000 de lei

28 Noi 2013   •   08:29
Scene desprinse din Evul Mediu, la Zalău. Viaţa unui bebeluş, negociată ca la piaţă. Un afacerist a CUMPĂRAT copilul cu 1.000 de lei

În Zalău sufletul unui copil se tranzacţioneză ca la piaţă. Iar negocierea se face pe sume infime. La final, totul se rezolvă cu o mie de lei. E cazul unui om de afaceri din Iaşi, condamnat la 5 ani de închisoare pentru spălare de bani şi evaziune fiscală.

Bărbatul şi-a cumpărat un copil iar tranzacţia a fost pusă la cale cu ajutorul concubinului unei femei care era obligată să cerşească. Omul şi-a bătut iubita până când aceasta a mers la Primărie şi a trecut în certificatul de naştere, în dreptul tatălui, pe omul de afaceri din Iaşi. Într-un final, a intrat şi poliţia pe fir, alertată chiar de mama copilului.

Omul de afaceri cunoscut drept '' Napoleon '' s-a ascuns într-o pensiune, după ce a plătit copilul. După o negociere scurtă, micuţul a ajuns să coste doar 1000 de lei.

Mama băiatului, o tânără de 21 de ani le-a spus poliţiştilor că şi-a vândut copilul după ce a fost maltratată de concubin. Femeia a fost forţată să meargă la Primărie şi să modifice certificatul de naştere al celui mic.

Negocierile cu omul de afaceri au început în stradă, unde mama era obligată să cerşească. Iubitul ei, eliberat de doar cîteva luni din închisoare, este şi cel care s-a ocupat de tranzacţie.

După ce a dat totul în vileag poliţiştolor, tânăra a primit protecţie într-un centru maternal.

Băiatul a fost preluat de poliţişti şi a ajuns din nou în grija mamei. Afaceristul din Iaşi riscă să ajungă după gratii pentru 20 de ani pentru trafic de minori. La fel şi concubinul tinerei care a pus la cale tranzacţia. Deşi procurorii au cerut arestarea lor preventivă, magistraţii tribunalului din Zalău au decis că bărbaţii pot fi cercetaţi în libertate.  

×
Subiecte în articol: bebelus vanzare piata neagra