x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Schroder vine in Romania

Schroder vine in Romania

23 Iul 2004   •   00:00

OBSERVATOR

Cancelarul german, Gerhard Schröder, va veni intr-o vizita oficiala in Romania, la 12 august, insotit de o delegatie de oameni de afaceri. Hotarat lucru, Romania se afla in zodia marilor intrevederi. Dupa vizita guvernamentala la Washington, de zilele acestea, liderii politici de la Bucuresti vor avea intalniri cu cancelarul german, Gerhard Schroder, care urmeaza sa soseasca in Romania la 12 august. Cancelarul german va sta o zi si o noapte la noi, urmand ca a doua zi sa plece spre Bulgaria, unde va efectua o vizita oficiala de cateva ore.

DELEGATI. Anuntul vizitei cancelarului german a fost facut ieri, in cadrul unui briefing de presa la resedinta omului de afaceri roman Ion Tiriac, de catre unul dintre actorii importanti ai business-ului german, dr. Klaus Mangold, consilier executiv pentru Europa Centrala si de Est al presedintelui concernului Daimler-Chrysler si comisar pentru investitii straine in cadrul Invest in Germany. Mangold va conduce delegatia oamenilor de afaceri care-l vor insoti pe cancelarul german in vizita sa din Romania si Bulgaria.

OBIECTIVE. Principalul obiectiv al acestei vizite, dupa cum ne-a declarat acesta, este de a se gasi canale de imbunatatire a relatiilor de afaceri germano-romane, in special in domenii de interes pentru partea germana, cum ar fi cel al electronicii, electricitatii, energiei, auto. Dar si un prilej pentru Germania de a-si reafirma sustinerea puternica pentru aderarea Romaniei la UE.

Intalnirea cu presa de ieri a fost o adevarata lectie de economie politica pentru ziaristii prezenti, care au putut afla de la un specialist in business cum trebuie sa-si valorifice Romania avantajele, pentru atragerea investitorilor straini, intr-un moment in care, pe piata esticilor, se confrunta cu concurenta. (Marina Constantinoiu)

×
Subiecte în articol: observator