x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scoala - Accesul in clasa a XI-a, o "ruleta ruseasca"

Scoala - Accesul in clasa a XI-a, o "ruleta ruseasca"

28 Sep 2004   •   00:00
Scoala - Accesul in clasa a XI-a, o "ruleta ruseasca"

Elevii care termina clasa a X-a vor trece in clasa a XI-a, respectiv ciclul superior al liceului, pe baza unei cereri si in functie de mediile din primii doi ani de liceu.

EUGENIA MIHALCEA

Cu toate acestea nu se stie la aceasta ora care va fi numarul de locuri, aprobat prin hotarare de guvern de Ministerul Educatiei, la primavara. Mai mult, liceenii cu medii mici stau la mana directorilor. Daca acestia solicita acelasi numar de locuri la clase si intr-a XI-a, elevii raman la acelasi liceu, daca nu…

NOUTATE. Potrivit ordinului din 9 septembrie 2004 al ministrului Educatiei privind metodologia de continuare a studiilor dupa finalizarea invatamantului obligatoriu, admiterea in clasa a XI-a se face fara examen, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere in ciclul superior al liceului, in limita limita locurilor disponibile. Media se calculeaza pornind de la media din ultimii doi ani (a IX-a si a X-a) la disciplinele din aria curriculara corespunzatoare specializarii sau calificarii profesionale la care se doreste continuarea studiilor si de la media generala de absolvire a claselor a IX-a si a X-a. Cele doua valori se aduna, dupa care suma rezultata se imparte la doi.

Cei care nu reusesc sa intre in clasa a XI-a vor merge pe piata muncii, fiind vorba, probabil, despre cei cu mediile cele mai mici, a declarat Liliana Preoteasa, directorul Directiei Invatamant Preuniversitar din Ministerul Educatiei.

Repartizarea in clasa a XI-a se face la nivelul scolilor, prioritate avand cei care au urmat cursurile claselor a IX-a si a X-a in respectiva unitate de invatamant. Daca, dupa ce au fost repartizati propriii elevi, mai raman locuri libere, pe ele ar putea fi inscrisi, tot in ordinea descrescatoare a mediilor, elevii din alte licee.

×
Subiecte în articol: observator