x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şcoala Postliceală Sanitară Fundeni, în grevă generală

Şcoala Postliceală Sanitară Fundeni, în grevă generală

20 Oct 2010   •   00:00
Şcoala Postliceală Sanitară Fundeni, în grevă generală

Reprezentanţii instituţiei declară faptul că pe data de 21 septembrie, Corpul de Control al Ministrului Educaţiei a venit în inspecţie tematică pe anul şcolar 2009/2010, deşi graficul acestor inspecţii postat pe site-ul ministerului se încheia pe 31 august 2010. Scopul, potrivit profesorilor, a fost “demonstrarea unui management defectuos”, ca sarcină de partid.



Fapt realizat prin Raportul Corpului de Control înaintat şi semnat de ministrul Funeriu. Raportul este acum la ISMB, urmand a fi aplicate masuri ce pot avea drept scop demiterea domnului director Crin Marcean.

Întregul personal al Şcolii Postliceale Sanitare “Fundeni” a decis intrarea în Grevă Generală până la soluţionarea acestei situaţii. Acesta cere, de asemenea, menţinerea în funcţie a domnului director Crin Marcean şi demiterea din funcţia de director adjunct a d-nei Toma Eleonora, potrivit unui comunicat al instituţiei.

În perioada 01 – 10 septembrie 2010, activitatea şcolii a fost blocată prin înlocuirea abuzivă a directorului Marcean şi a directorului adjunct Elena Iancu, "din considerente politice".

"Principalul actor în această acţiune a fost şi este Toma Eleonora, maistru instructor al Şcolii Postliceale Sanitare Fundeni, membru activ PDL, care a fost numită director adjunct. Prin protestele întregului personal al şcolii, argumentate legislativ, ISMB l-a renumit pe Crin Marcean pe postul de director, menţinând-o însă pe Toma Eleonora pe postul de director adjunct", se mai arată în comunicatul şcolii.

Potrivit reprezentanţilor şcolii, pe perioada grevei, elevii vin la cursuri, însă se fac doar recapitulări.

×
Subiecte în articol: observator