x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şcolarii din Liteni nu vor mai învăţa îmbrăcaţi cu paltoane, cu căciulile pe cap şi mănuşile pe mâini

Şcolarii din Liteni nu vor mai învăţa îmbrăcaţi cu paltoane, cu căciulile pe cap şi mănuşile pe mâini

de Cristinel C. Popa    |    01 Noi 2013   •   18:33
Şcolarii din Liteni nu vor mai învăţa îmbrăcaţi cu paltoane, cu căciulile pe cap şi mănuşile pe mâini

O fundaţie ieşeană, sprijinită de mai mulţi sponsori, a reuşit să termine lucrările de renovare şi reabilitare termică la şcoala sătească din Liteni, judeţul Iaşi.

“Am descoperit profesori pasionaţi şi copii harnici care învăţau pe timp de iarnă în clase fără căldură, cu hăinuţele pe ei, cu căciuli şi cu mănuşi. Ne-am dorit extrem de mult să îi putem ajuta”, a spus Diana Păiuş, manager zonal al Fundaţiei Serviciilor Sociale Bethany, instituţie care a iniţiat proiectul.

 Şcoala din Liteni este alcătuită din două corpuri de clădire construite în anul 1950. Unul din ele se afla într-un stadiu avansat de degradare. Proiectul de reabilitare, ce îmbunătăţeşte condiţiile de învăţământ pentru peste 450 de elevi, a inclus reparaţia pereţilor în mai multe săli de clasă, instalarea unui sistem centralizat de încălzire, montarea corpurilor de iluminat, înlocuirea ferestrelor şi a uşilor vechi cu unele noi, sigure şi eficiente din punct de vedere energetic.

Proiectul a durat cinci luni şi s-a realizat prin susţinerea financiară a Fundaţiei Delphi şi implicarea a 229 de voluntari, cu sprijinul Consiliului Judeţean Iaşi. “Aşteptăm cu nerăbdare ca absolvenţii acestei şcoli să devină profesionişti talentaţi şi candidaţi pentru a fi apoi angajaţi”, au mai spus reprezentanţii fundaţiei.

×