x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şcolile şi grădiniţele rămân şi mâine închise

Şcolile şi grădiniţele rămân şi mâine închise

08 Feb 2010   •   00:00

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, preşcolarii, elevii claselor I-VIII şi o parte dintre liceenii din 11 judeţe şi municipiul Bucureşti rămân în vacanţă prelungită.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, s-a declarat mulţumit de felul în care şefii inspectoratelor şcolare din ţară au colaborat cu inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă.
"Le-am cerut inspectorilor şcolari generali să aibă în vedere siguranţa copiilor. Să nu meargă elevii în şcoli neîncălzite, să nu ne trezim cu surprize că unii copii sunt duşi cu microbuze care apoi nu reuşesc să se mişte din cauza zăpezii. În funcţie de zilele în care nu se face şcoală, vom vedea cum recuperăm aceste zile", a declarat ministrul Funeriu, aflat astăzi la Sibiu, unde s-a întâlnit pentru prima oară cu toţi şefii de inspectorate şcolare din ţară, pentru a discuta organizarea examenului de Bacalaureat şi începerea următorului an şcolar.

ÎN CAPITALĂ. Conducerea Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a decis suspendarea cursurilor doar pentru preşcolari şi pentru elevii din clasele I-VIII, luni şi marţi, în urma consultării cu autorităţile locale.

Potrivit ISMB, dacă părinţii îşi vor aduce copiii preşcolari la grădiniţe, aceştia vor fi primiţi şi supravegheaţi de către cadrele didactice, conform programului normal.

Conducerea ISMB a solicitat tuturor conducătorilor unităţilor de învăţământ preuniversitar să menţină o legătură permanentă cu autorităţile locale pentru a asigura funcţionarea în condiţii optime a instalaţiilor de încălzire şi alimentare cu apă.

ÎN ŢARĂ. Ministerul Educaţiei a anunţat că marţi rămân în continuare suspendate cursurile pentru elevii din învăţământul preşcolar şi clasele I - VIII în judeţele Buzău, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Olt, Prahova, Teleorman, Ilfov şi în municipiul Bucureşti. 

×
Subiecte în articol: observator