x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scrisoare deschisă, adresată autorităţilor care vor masacrarea câinilor comunitari.

Scrisoare deschisă, adresată autorităţilor care vor masacrarea câinilor comunitari.

06 Iun 2011   •   12:30

Maine, 7 iunie, Camera Deputatilor urmeaza sa dea votul final asupra legii privind gestionarea cainilor fara stapan, una dintre solutiile propuse de actul normativ fiind ca “acestia pot fi pastrati in adaposturi, returnati in teritoriu, eutanasiati sau o combinatie a acestora, conform hotararii consiliilor locale, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucuresti'. Camera Deputatilor este forul decizional, legea urmand sa mearga la promulgare. In avanpremiera votului de maine, cinci campioni olimpici – Maricica Puica, Elisabeta Lipa, Violeta Beclea Sekey, Laura Badea si Nicu Vlad- se alatura celor care sustin cauza maidanezilor si incearca sa le inmoaie inima parlamentarilor printr-o scrisoare deschisa pe care o redam integral:

SCRISOARE DESCHISA ADRESATA AUTORITATILOR CARE VOR “REZOLVAREA' PROBLEMEI PRIN MASACRAREA CAINILOR COMUNITARI

Dornici de o imbogatire rapida si nemeritata, unii dintre voi, odata ajunsi la putere, ati ridicat minciuna si masacrul la rang de lege.

V-ati acoperit de lozinci propagandistice, ati instigat, ascunzandu-va neputinta sau nevointa de a rezolva problema cainilor comunitari.

De v-ati fi iubit semenii, ati fi avut grija si ati fi facut tot ceea ce era posibil ca ei sa duca un trai decent (dar...multi rabda de foame, nu au acces la asistenta medicala), in schimb sunt impovarati cu biruri insuportabile.

In tot acest timp, voi va plimbati nestingheriti in masini de lux, traiti in opulenta, faceti concedii de vis, iar “talpa' sufera si isi razbuna traiul mizer pe bietele patrupede, care nu au decat o singura vina: au acceptat darul divin de a veni pe lume.

Multi sau putini, atatia cati sunt pe strada, ei sunt rezultatul iresponsabilitatii noastre, a tuturor.

Din punct de vedere al creatiei, nu le sunteti superiori, chiar daca va imbaiati si va stropiti cu parfumuri fine. Mirosul suav al violetei nu poate anihila mirosul cruzimii.

Nu faceti decat sa mutilati sufletele romanilor, prin traditie crestini.

Scanciti neputinciosi in fata dezastrelor naturale, fara sa va dati seama de nimicnicia voastra.

Spuneti ca vreti sa faceti reforma in invatamant. Cum? Educand tanara generatie in spiritul agresivitatii, al crimei, al masacrului, al lipsei de respect fata de valoare?

Spuneti ca ei, cainii, musca, dar zilnic oamenii se omoara intre ei, iar noi toti contribuim sa tinem niste criminali in puscarii. Dar saracia, traiul mizer nu musca acest popor?

Domnilor parlamentari, daca veti vota pentru uciderea acestor fiinte nevinovate, sa va ganditi bine ca, atunci cand va imbratisati cu tandrete copilul, partenerul de viata, parintii, nu sunteti decat niste ucigasi.

Nu iesiti din istoria acestui neam in mod rusinos, ca niste criminali!

Va plangeti ca nu sunt fonduri, un motiv in plus sa nu votati eutanasierea (o eutanasie costa mai mult decat o castrare), iar acesti bani ii veti arunca aiurea, ca pe multi altii, permanent.

Ce mandat va da dreptul sa va jucati cu viata si cu moartea?

Raul pe care voi l-ati facut acestui popor este mult mai mare decat cel facut de cainii comunitari. Daca ei merita eutanasia, voi ce meritati? Faceti un referendum in acest scop!

In loc sa repartizati fonduri pentru moarte, directionati-le catre viata.

Ganditi-va ca ati risipit zeci de milioane de euro pentru asa-zisa “eutanasie' si nu ati obtinut niciun rezultat.

Si va intrebam: “Ei, cainii comunitari, sunt singurul rau al societatii noastre, le-am eradicat pe toate si au mai ramas doar ei?'

Cu siguranta in Parlament sunt foarte multi oameni educati in spiritul respectului fata de tot ce ne inconjoara si suntem siguri ca nu se vor face partasi la deciziile criminale ale unui grup restrans.

Dumnezeu sa va dea gandul cel bun!

Semnatari:

MARICICA PUICA - campion olimpic

ELISABETA LIPA - campion olimpic

VIOLETA BECLEA SEKEY - vicecampion olimpic

LAURA BADEA - campion olimpic

NICU VLAD - campion olimpic

×