x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scutiri la Cimitir. Locuri de veci gratuite pentru politicieni revoluţionari in oraşul în care nu s-a tras un glonţ

Scutiri la Cimitir. Locuri de veci gratuite pentru politicieni revoluţionari in oraşul în care nu s-a tras un glonţ

de Gabriela Mladin    |    27 Mar 2012   •   12:04
Scutiri la Cimitir. Locuri de veci gratuite pentru politicieni revoluţionari in oraşul în care nu s-a tras un glonţ

Locuri de veci gratuite au fost atribuite catorva politicieni din Gorj si oameni de afaceri potenti, in baza certificatelor de revolutionar. Printre ei, presedintele Comisiei Juridice din Senatorul Romaniei, senatorul Toni Grebla, fostul prefect de Gorj, Gheorghe Caralicea Marculescu si un fost deputat, Iriza Scarlat. Doar daca arunci un ochi pe declaratiile de avere ale acestora, constati ca politicienii ar putea ingropa, la propriu, pe oricine in bani.

Sapte revolutionari au primit, luni, in folosinta gratuita, locuri de veci, in Cimitirul municipal din Targu-Jiu, pentru ca detin calitatea de luptator in Revolutie cu merite deosebite. In Targu-Jiu nu s-a tras nici macar o singura data cu o arma in timpul evenimentelor din decembrie 1989, nu au existat raniti, dar au fost impartite astfel de certificate participantilor. Si, in baza lor, politicieni importanti si oameni de afaceri extreme de potenti au obtinut gratuit locuri de veci. Printre ei, senatorul PSD Toni Mihail Grebla - presedinte al comisiei juridice din senat, Gheorghe Caralicea Marculescu - fost prefect de Gorj si primar al municipiului Targu-Jiu, Scarlat Iriza - om de afaceri si fost deputat PSD, Constantin Stanga - om de afaceri, detinator al multor proprietati in Gorj.

Consilieri pro si contra

Proiectul a devenit hotarare de Consiliu Local, doar trei consilieri municipali, cei al PDL s-au abtinut de la vot. “M-am abtinut pentru ca am vazut cateva nume, care din punct de vedere moral nu ar fi trebuit sa apeleze la o asemenea modalitate pentru un loc de veci gratuit', a declarat Nicolae Davitoiu, consilier PDL.

De cealalta parte, consilierii USL sustin ca aceasta este un drept al revolutionarilor: “acestia au participat la Revolutie si au dreptul sa solicite si sa primeasca aceste locuri de veci', a declarat Aurel Popescu, consilier PSD.

Au vrut si spatii comerciale gratuite

Acestia au mai solicitat Consiliului Local Targu-Jiu, pentru fiecare, spatii comerciale si cate un teren in suprafata de 10.000 metri patrati in extravilanul localitatii. Consilierii au aprobat doar atribuirea in folosinta gratuita a locurilor de veci, iar celelalte solicitari au fost respinse pe motiv ca primaria nu detine asemenea suprafete mari de teren sau spatii comerciale. Doar daca verifici declaratiile de avere ale politicienilor constati ca acestia ar fi putut oricand sa-si cumpere un loc de veci si au in proprietare multe spatii comerciale si terenuri.

×