x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Se cutremură România. Seisme în lanţ, în Vrancea. Seismolog român: Zona Vrancea este încărcată tectonic

Se cutremură România. Seisme în lanţ, în Vrancea. Seismolog român: Zona Vrancea este încărcată tectonic

26 Oct 2012   •   09:49
Se cutremură România. Seisme în lanţ, în Vrancea. Seismolog român: Zona Vrancea este încărcată tectonic
UPDATE 12:55 - Un nou cutremur, cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter, s-a produs astăzi, la ora 10:07, în zona Vrancea, conform informaţiilor publicate de Institutul Naţional pentru Fizica Pământului. Seismul a avut loc la o adâncime de 124 kilometri.

Localităţile apropiate de epicentru au fost Covasna, Vălenii De Munte, Râmnicu Sărat, Buzău şi Mizil.

Un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs în seara zilei de joi, 25 octombrie, în regiunea Vrancea. În dimineaţa zilei de vineri, a avut loc şi o replică a cutremurului, de 3,2 grade pe scara Richter, potrivit INFP.

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, epicentrul cutremurului a fost localizat în Muntii Buzaului, zona Lopătari - Mânzăleşti.

Seismul s-a produs la adâncimea de 120 km, a avut magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter şi nu a fost resimţit la Bucureşti şi Chişinău.

Spre dimineaţa zilei de vineri, a avut loc şi o replică a cutremurului, de 3,2 grade pe scara Richter.

Joi, la ora 8.39, tot în Vrancea, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 3,1 pe Richter, la o adâncime de 133 km.

Luni, un alt cutremur cu aceeași magnitudine a avut loc în zona Vrancea, la o adâncime de 115 kilometri.  Localităţile apropiate de epicentru au fost Covasna, Râmnicu Sărat, Focşani, Buzău, Târgu Secuiesc.

Directorul INFP: E posibil să vină un cutremur mare în 2012. Zona Vrancea este încărcată tectonic

Mircea Radulian, directorul stiintific al INFP, a declarat pentru RTV.NET că pentru un seism de peste 7 pe scara Richter "ar trebui să fim pregătiți tot timpul" și asta pentru că zona Vrancea este destul de activă.

Directorul Institutului Național pentru Fizica Pământului, a declarat că este posibil oricând să ne confruntăm cu un cutremur mare.


×
Subiecte în articol: vrancea cutremur magnitudine epicentru