x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Se dezleagă misterul armelor?

Se dezleagă misterul armelor?

28 Dec 2009   •   00:00

Procurorii Direcţiei de Investigare a Crimei Organizate şi Terorism (DIICOT) au emis ieri mai multe ordonanţe de reţinere pe numele unor persoane audiate în legătură cu furtul celor 62 de arme arme din unitatea Ciorogârla.



Sandu Chiriţă a fost reţinut în cazul armelor de la Ciorogârla, el fiind acuzat de complicitate la furt calificat, deţinere ilegală de arme şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Iniţial, avocatul lui Sandu Chiriţă, Dumitru Leonte, a declarat jurnaliştilor că, clientul său este reţinut în altă cauză, el fiind adus pentru audieri în dosarul armelor. După audiere, avocatul a confirmat emiterea unei ordonanţe pentru 24 de ore pe numele lui Chiriţă, reţinut în dosarul armelor.

Printre cei duşi la audieri în cazul armelor figurează Eugen Preda, Sandu Chiriţă şi Alin Viorel Câcă - coleg de club cu Preda-  precum şi schiorul Dan Stinghe, la domiciile cărora anchetatorii au descins duminică dimineaţa.

Fraţii Liviu şi Alexandru Iordan au fost, de asemenea, reţinuţi.

Zeci de persoane au fost ridicate pentru audieri, în dosarul privind tăinurea furtului din noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2009. Atunci au fost furate 62 de arme militare şi alte obiecte (accesorii armament) din depozitul UM 01895 Bucureşti, situat în incinta UM 01916 Ciorogârla.

În dosarul privind furtul armelor de la UM din Ciorogârla, în 2 martie 2009, au fost deferiţi justiţiei 11 militari.

Procurorii au dispus disjungerea unor fapte cu privire la persoanele cu funcţii de conducere din cadrul Unităţii Militare 01916 Cirogârla şi eşaloanelor superioare ce au atribuţii privind organizarea şi funcţionarea sistemului de pază al unităţii.

Totodată, procurorii au dispus disjungerea cauzei şi declinarea competenţei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale cu privire la participarea la comiterea acestui furt şi a altor persoane neidentificate şi cu privire la persoane care au calitate de deţinători sau tăinuitori a armelor şi obiectelor sustrase. Ulterior, dosarul a fost retrimis procurorilor DIICOT, Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia Generală de Informaţii a Armatei colaborând la acest caz.

Anchetatorii au descins duminică dimineaţa în 45 de locuri.

FURT DE ARME ŞI TRAFIC DE DROGURI. Perchezitiile facute dimineata in cazul Ciorogarla vizeaza atat furtul de arme de la unitatea militara din Ilfov, cat si un caz de trafic international de droguri, au declarat procurori DIICOT. Informatiile despre unde au ajuns armele de la Ciorogarla au aparut dupa ce pe piata neagra s-a vehiculat ca se cauta cumparator pentru arme de razboi. Multi dintre cei vizati duminica de perchezitii au fost monitorizati in cazul traficului international de droguri, astfel ca, pe interceptari telefonice, apar elemente din ambele dosare, potrivit unoe surse din DIICOT.

×
Subiecte în articol: observator