x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Se iubesc de peste 50 de ani

Se iubesc de peste 50 de ani

25 Apr 2005   •   00:00

S-au casatorit la doar o luna dupa ce s-au vazut prima data. Sunt fericiti si acum, dupa 50 de ani de la acel eveniment, si au reusit sa treaca impreuna peste toate greutatile.



  • de CRISTIAN PETRU

  • DESTAINUIRE. Domnul Gheorghe ii spune lui Mircea Radu povestea lui de dragoste
    Ea avea un bilet in plus, iar el avea nevoie de un bilet. Asa a inceput totul. Erau la cinematograf. Ea trebuia sa mearga la film cu mama ei, insa aceasta nu aparuse. Tanarul Gheorghe, care avea pe atunci 24 de ani, se afla si el la acelasi cinematograf. A vazut ca fata avea doua bilete si a intrat in vorba cu ea. Angela i-a explicat ca trebuia sa se intalneasca cu mama ei si de aceea avea doua bilete. Dar, pentru ca mama ei nu a venit, ca sa nu iroseasca un bilet, fata i-a propus lui Gheorghe sa-i dea lui biletul in plus. El a acceptat fara sa stea pe ganduri. A fost dragoste la prima vedere, spune el. Nici macar nu isi mai aminteste ce film au vazut. Tot timpul filmului, Gheorghe a stat cu ochii pe Angela. Dupa film, el a condus-o acasa. Acea zi de 2 ianuarie va ramane intotdeauna intiparita in memoria domnului Gheorghe. S-au mai intalnit de cateva ori si dupa doar o luna s-au casatorit. El avea 24 de ani, iar ea 23. Nu a fost nici o problema, mai ales ca parintii Angelei l-au placut pe Gheorghe de cum l-au cunoscut. In 1963 s-a nascut unicul lor copil. Au fost foarte fericiti ca atat Angela cat si copilul erau sanatosi. Mai ales ca femeia avusese ceva complicatii in timp ce era insarcinata iar medicii o sfatuisera sa nu duca sarcina pana la capat. Insa femeia nici nu a vrut sa auda de avort. Isi dorea foarte mult un copil, asa ca nu a tinut cont de faptul ca viata ei era in pericol.

    MESERII. Cand a cunoscut-o pe doamna Angela, el era student in anul II la Facultatea de Constructii din cadrul Academiei Tehnice Militare. Imediat dupa terminarea facultatii, in 1959 s-a angajat la Comandamentul Aviatiei Militare. A fost singurul lui loc de munca, unde a lucrat timp de 27 de ani, pana in ’87, cand s-a pensionat. Barbatul avea multe deplasari prin tara si era nevoit sa stea mult timp despartit de sotia lui. Aceasta il astepta mereu rabdatoare. Doamna Angela nu a fost niciodata geloasa si nici nu ar fi fost cazul, pentru ca domnul Gheorghe nu a inselat-o niciodata. Doamna Angela, a fost proiectant in inginerie. A lucrat timp de 22 de ani, pana cand s-a pensionat pe caz de boala.

    PROBLEME. In urma cu aproximativ 5 ani, doamna Angela a suferit un accident vascular cerebral. Sotul ei i-a fost alaturi si asa femeia s-a vindecat mai repede. Insa, pentru ea greutatile nu luasera sfarsit. Dupa ce s-a vindecat de aceasta boala, doamna Angela a fost depistata cu cancer la vezica urinara. Barbatul si fiul lor au fost daramati cand au auzit aceasta veste trista. Nici unul, insa, nu au incetat sa spere ca doamna Angela se va insanatosi. Fiul lor nu a vrut sa renunte la speranta pentru ca nici mama lui nu renuntase la el cand doctorii ii spuneau sa o faca. Si domnul Gheorghe a continuat sa spere, pentru ca nu ar fi putut sa traiasca fara persoana pe care o iubea mai mult ca orice pe lume. Femeia a fost operata, a urmat un tratament si s-a vindecat si de aceasta data. Datorita suportului si iubirii pe care i-o purta sotul ei. Din pacate insa doamna Angela a ramas cu "sechele", cu dificultati de vorbire si lipsa puterii.

    SURPRIZA. Domnul Gheorghe vrea sa-i faca o surpriza sotiei cu ocazia implinirii a 50 de ani de la casatorie. Si pentru ca femeia este un telespectotor fidel al emisiunii "Din Dragoste", barbatul, impreuna cu echipa show-ului de marti seara i-au pregatit o surpriza. Intreaga poveste a celor doi, precum si surpriza pregatita de domnul Gheorghe, in seara aceasta, de la 20:15, la "Din Dragoste", la Antena1.

    ×
    Subiecte în articol: gheorghe angela doamna mass-media