x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Se strânge laţul în jurul lui Sandor!

Se strânge laţul în jurul lui Sandor!

de Istvan Deak    |    10 Ian 2011   •   20:22
Se strânge laţul în jurul lui Sandor!

145959-cozmaper.jpg.ashx.jpgProcesul în cazul uciderii handbalistului român Marian Cozma a continuat ieri la Veszprem. Judecătorii au ascultat depoziţia lui Raffael Istvan, unul dintre cei 27 de învinuiţi în acest caz. În casa lui, în seara de 7 februa­rie 2009, s-a adunat grupul de persoane care ulterior au semănat panică în localul Patriota din Veszprem. „Este adevărat că în acea seară săr­bă­toream cu un grup de prieteni ziua mea de naştere. A fost ceva spontan, nu ca şi cum i-aş fi adunat eu acolo.

Apoi am ajuns în localul Patriota din Veszprem. În timp ce mă aflam în barul de la etaj, Ivan Sztojka a venit alergând şi mi-a spus că avem mari probleme, fiindcă Raffael Sandor a înnebunit. Eu am încercat să îl opresc pe Nemeth Gyozo să îl lovească cu piciorul pe un bărbat căzut la pământ în faţa localului”, a declarat Raffael Istvan. În momentul în care Raffael Sandor i-a strigat din boxa acuzaţilor că minte cu neruşinare, Raffael Istvan a replicat: „Nu am depus această mărturie ca să scap de închisoare. Aşa s-au petrecut lucrurile”.

Judecătorii au ascultat şi depo­zi­ţiile altor doi învinuiţi în acest caz, Raffael Andor şi Somogyi Tamas. Primul a confirmat că el este persoa­na agresată cu o zi înainte de un grup de persoane din Enying şi în răz­bu­narea lui au pornit prietenii lui adu­naţi la casa lui Raffael Istvan. „Am fost agresat de nişte persoane fiindcă am depus mărturie la Poliţie împo­triva lor. În acea seară nu am reuşit să îi găsim pe agresori, astfel că am plecat la Veszprem. Nu mai ţin minte exact evenimentele din acea seară. Îmi amintesc doar că Sztojka Ivan ne-a spus în barul din Veszprem că Raffael Sandor a luat-o razna”, a spus Andor.

Somogyi Tamas a confirmat cele spus de Andor şi a adăugat că nu a văzut nici un cuţit la nici unul dintre învinuiţi, iar în momentul în care a ajuns în stradă, handbalistul era deja căzut la pământ.

×
Subiecte în articol: marian cozma