x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Se uitau până în zori la filme de groază"

"Se uitau până în zori la filme de groază"

de Mara Raducanu    |    04 Aug 2009   •   00:00
"Se uitau până în zori la filme de groază"
Sursa foto: /Mediafax

Ancheta în cazul studenţilor la medicinişti din Timişoara care au ucis sâmbătă seară un bărbat este în plină desfăşurare. Noutăţile despre viaţa celor doi – aparent studenţi simpli, cuminţi şi silitori – au încurcat puţin iţele problemei şi le-au dat de furcă anchetatorilor.



Un caz tragic, desprins parcă din filmele de groază. Sau povestea unui băiat care a plecat la oraş ca să devină doctor. Şi care şi-a început "cariera" omorând şi tranşând un om.

Suspecţii au fost audiaţi ieri de pro­curorul criminalist, care a început împotriva acestora urmărirea penală pentru comiterea infracţiunii de omor. Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub acuzaţiile de omor şi complicitate la infracţiunea de omor.

VIAŢA BATE FILMUL
Carmen Bejan şi Raul Sergiu Florea erau studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Ti­mi­şoara. Doi tineri normali - cu bune şi cu rele - despre care nimeni dintre cei intervievaţi nu ar fi crezut ca pot fi capabili de o asemenea barbarie. În 2008 au intrat la facultate, ea cu media 9,90, iar el cu 9,11. Deşi au obţinut note foarte mari, în timpul facultăţii cei doi s-au delăsat radical.

Raul Sergiu Florea a încheiat primul an de studii la Medicină cu şapte restanţe, trei note de 4 şi patru absenţe la exame­ne. Prietena sa, Carmen Bejan, învăţa mai bine, în primul semestru având note cu­prinse între 6 şi 10. Şi, ca o ironie a sorţii, Raul absolvise cursurile Seminarului Liceal Ortodox din Arad. Totuşi, după clasa a XII-a el a decis să urmeze Medicina.

Vestea despre oribila crimă comisă de el în complicitate cu iubita sa i-a şocat pe cei apropiaţi. În satul său natal, Rişculiţa, tânărul era cunoscut ca fiind harnic şi liniştit, fără tulburări sau probleme de comportament. "Sergiu este un băiat liniştit şi harnic. Tatăl lui este preot, dar a divorţat când Sergiu avea mai puţin de patru luni. L-am crescut noi şi mama lui. Mama lui a vrut ca el să se facă preot, dar lui nu i-a plăcut. Are o soră mai mare, care e studentă în ultimul an la Medicină. A învăţat din cărţile ei şi s-a dus la exa­men. A intrat cu medie peste 9,10", a declarat Nicolae Gangea, bunicul tână­rului.

Amărâtă peste măsură de ves­tea primită, bunica lui Raul recunoaşte că s-a cam schimbat de când a fost cu fata asta, însă în adâncul sufletului încearcă să se convingă că nepotul ei nu ar fi capabil de aşa ceva. Bunicii au povestit că cei doi tineri veneau des pe la ei şi că îi prindeau zorii zilei uitându-se la filme de groază.


SCENE HORROR
Din filme a fost desprinsă parcă şi crima celor doi. Procurorii au stabilit, din probele de până acum, că bărbatul în vârstă de 65 de ani, găsit tranşat în portbagajul unei maşini, a fost omorât de Raul Sergiu Florea cu 50 de lovituri de cuţit. Mai mult, după ce bărbatul a murit, cei doi suspecţi i-au tăiat picioarele, pe care le-au pus într-o pungă, transportând apoi trupul ciopârţit la maşina acestuia. După acest incident, decanul Doru Anastasiu a precizat că vor instala camere de luat vederi, pentru a observa cine intră şi cine iese din cămin.

×
Subiecte în articol: observator timisoara medicina crima