x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sebastian Ghiţă: "Avem de a face cu un grup mafiot, coordonat de domnul Sorin Ovidiu Vîntu”

Sebastian Ghiţă: "Avem de a face cu un grup mafiot, coordonat de domnul Sorin Ovidiu Vîntu”

03 Apr 2011   •   18:39

Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV şi Asesoft, a transmis un nou comunicat de presă în care reclamă metodele "imorale şi total în afara legii, precum şantajul şi ameninţarea” pe care "grupul mafiot coordonat de Sorin Ovidiu Vîntu” le-a utilizat în încercarea de a-i determina "sa semnam  un act aditional care să le permită (n.n. lui S.O.Vîntu şi asociaţilor săi) exercitarea de ingerinţe în activitatea editorială”. Membrii Consiliului de Administraţie al Asesoft solicită protecţie din partea instituţiilor statului, pentru ei şi familiile lor, şi vor depune plângeri penale împotriva domnului Sorin Ovidiu Vîntu şi asociatilor săi.

Comunicat de presă
ASESOFT, 3 aprilie 2011
1.  În cadrul unor discuţii extrem de tensionate, legate de managementul si activitatea  editoriala a trustului Realitatea Media, domnul Sorin Ovidiu Vantu si asociatii  sai au insistat sa schimbam conditiile contractului de management si sa semnam  un act aditional care sa le permita exercitarea de ingerinte in activitatea editoriala.

2.  A fost realmente surprinzator pentru noi sa constatam ca, in absenta unor rezultate in cadrul discutiilor, domnul Sorin Ovidiu Vantu si asociatii sai au decis sa utilizeze metode profund imorale si total in fara legii, precum: santajul  si amenintarea.

3.  Mai mult, am inteles ca, in fapt, avem de a face cu un grup mafiot, coordonat  de domnul Sorin Ovidiu Vantu, care este implicat in activitati de crima organizata (spalare de bani, escrocherie, santaj, utilizarea sau amenintarea cu  utilizarea violentei fizice etc.).

4.  Consiliul de Administratie al SC Asesoft International SA a hotarat sa apeleze  la toate mijloacele legale necesare conservarii investitiei realizate la Realitatea  Media – in valoare de peste 10 milioane euro - si sa solicite institutiilor statului protejarea vietii si integritatii fizice a membrilor CA si a familiilor acestora.

5.  Reiteram ceea am precizat si cu prilejul discutiilor cu domnul Sorin Ovidiu Vantu, si anume ca orice litigiu privind contractul de management poate fi rezolvat fie  prin negocieri, fie in instanta, insa in niciun caz in stil mafiot, asa cum doreste domnia sa.

6.  Ca reactie la amenintarile ce ne-au fost adresate, am decis sa depunem plangeri  penale impotriva domnului Sorin Ovidiu Vantu si asociatilor sai.

7.  Totodata, atragem atentia domnului Sorin Ovidiu Vantu si asociatilor sai sa inceteze  presiunile la adresa jurnalistilor de la Realitatea Media,  intrucat controlul editorial pe care doresc sa-l impuna este lipsit de  legitimitate si afecteaza credibilitatea trustului.

8.  Toate actiunile persoanelor desemnate de SC Asesoft International SA pentru derularea contractului de management au avut ca obiective: evitarea suspendarii licentei, plata taxelor datorate bugetului de stat, achitarea salariilor catre jurnalisti (incepand cu luna martie 2010) si asigurarea unor conditii de lucrudecente.

9.  SC Asesoft International SA isi reafirma angajamentul ferm fata de finalizarea derularii contractului si consolidarea locului postului Realitatea TV . Asesoft a reusit sa modernizeze deja o mare parte din echipamentele tehnice si sa obtina intelegeri favorabile pentru Realitatea Media din partea furnizorilor importanti. 

10. Asesoft International SA considera ca jurnalistii sunt responsabili de politica editoriala si nici CA al Realitatea si nici CA al Asesoft nu trebuie sa interfereze cu munca acestora.

×