x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sebastian Lăzăroiu: Am un aparat de consilieri care să mă sprijine în POVESTEA asta cu Ministerul Muncii

Sebastian Lăzăroiu: Am un aparat de consilieri care să mă sprijine în POVESTEA asta cu Ministerul Muncii

26 Iun 2011   •   18:01

In prima sa interventie televizata de dupa numirea ca ministru al Muncii, Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, a abordat foarte calm, duminica seara - la Realitatea TV, temele politice fierbinti ale momentului.

Iata singurele declar?ii legate de noul sau loc de munca:
● Ministerul Muncii este subdimensionat. Avea 14.000 de angajati inainte de restructurare, acum are mai putini de 10.000
● Ma recomanda (pentru postul de Ministru al Muncii - n.r.) faptul ca (stiu - n.r.) cum functioneaza administratia; am lucrat patru ani in administratie si nu ma refer doar la experienta in administratia prezidentiala, care era un aparat mic. Dar acolo aveam o viziune asupra intregii administratii din Romania. Al doilea lucru, experienta de sociolog si, mai ales, de cercetator in sociologie. Am lucrat anterior in multe studii pe subiecte care tin chiar de Ministerul Muncii. Am si un aparat de consilieri care sa ma sprijine in toata povestea asta.

Referitor la declaratiile defaimatoare ale presedintelui Traian Basescu la adresa regelui Mihai, Lazaroiu considera ca trebuie luate ca opiniile unui om politic, nu ca invitatia unui sef de stat de rescriere a istoriei.
"Ca om de stiinta, nu as fi atat de transant precum a fost presedintele. Dar, chiar daca nu pot afirma ca regele a fost sluga la rusi, pot spune ca putea sa negocieze ceva in interesul tarii. Nu poate fi absolvit de orice vina. Putea sa puna niste conditii, daca tot trebuia sa plece'.

Referindu-se la reforma administrativ-teritoriala, Lazaroiu a spus ca liderii maghiari de la centru inteleg foarte bine situatia. Dar au fost emotii transmise din teritoriu, cum ca tinutul secuiesc ar putea fi diluat in noua configuratie.

In legatura cu inaugurarea Pasajului Basarab:
●'Toata lumea se duce sa taie panglici pe Pasajul Basarab, dar putini isi amintesc a cui idee a fost si cine s-a batut pentru ea'

Ocolind raspunsul la o intrebare legata de afirma?ia lui Victor Ponta ('la Cotroceni ati vazut ca domnul Basescu cauta dupa sticla pe jos"), Lazaroiu a spus:
●'Mi-e teama ca Ponta va fi schimbat de la sefia PSD'.
●'Toti membri PDL ar trebui sa se roage sa ramana Ponta'.
●'Ponta a ajuns presedinte PSD cu sprijinul PDL'.
●'Ponta ajuta PDL ca un membru activ al partidului. Nu cred ca o face inconstient'.
●'Pentru PDL, Ponta e mai bun in fruntea PSD, decat Geoana'.
●'Filiale PDL l-au sprijit pe Ponta'.
●'S-ar putea zice ca este un membru PDL infiltrat in PSD'.

×