x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sechestru pe avere in cazul RAFO

Sechestru pe avere in cazul RAFO

12 Ian 2005   •   00:00

Toate cele 19 persoane cercetate in dosarul privatizarii RAFO au fost date in consemn la frontiera, a declarat ieri procurorul general al Romaniei, Ilie Botos (foto).

Toate cele 19 persoane cercetate in dosarul privatizarii RAFO au fost date in consemn la frontiera, a declarat ieri procurorul general al Romaniei, Ilie Botos (foto). Anchetatorii au mai decis si indisponibilizarea averilor celor cercetati pentru ca prejudiciul sa poata fi acoperit in eventualitatea unui proces.

Botos a refuzat insa sa dea numele persoanelor suspecte sau averile pe care s-a pus sechestru, sustinand ca astfel de dezvaluiri ar putea strica ancheta inceputa cu aproximativ noua luni in urma de procurori, SRI si Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor. "In aceste luni de monitorizare, prin mijloace specifice, au fost identificate elemente de criminalitate economica si financiara", a sustinut Botos. Pana acum, Parchetul General a transmis oficial doar cateva nume ale invinuitilor din dosar, dar surse judiciare sustin ca pe lista neagra a privatizarii RAFO s-ar afla si alte persoane cu greutate.

Printre invinuitii recunoscuti oficial se numara si patronii firmei VGB Oil, fratii Octavian si Eugen Iancu, tatal lor, Alexandru Iancu, fostul director al RAFO Onesti, Toader Gaurean, si omul de afaceri Constantin Margarit de la VGB. Acestia sunt cercetati pentru evaziune fiscala si delapidare. Alt nume vehiculat doar neoficial este cel al omului de afaceri Corneliu Iacobov.

Ieri au fost audiati la Parchetul General in acelasi caz trei fosti functionari ai APAPS care au avut legatura cu vanzarea activelor RAFO. (Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator