x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sector 4 - Primarul penal

Sector 4 - Primarul penal

11 Mai 2005   •   00:00

Procurorii au inceput urmarirea penala impotriva primarului penelist al Sectorului 4, Adrian Inimaroiu, pentru infractiuni savarsite in perioada in care acesta era consilier local si facea parte din Comisia de vanzare-cumparare a spatiilor comerciale.

  • de MIRUNA PASA, MONICA C. ANDREI
  • OBSERVATOR
  • PE GANDURI. Edilul Sectorului 4 al Capitalei nu stie de ce a fost luat in vizor de Parchet. Dar banuieste...
    Surse judiciare ne-au declarat ca masura invinuirii nu a fost inca adusa la cunostinta edilului. "Sunt nedumerit de stire. Nu am facut nici un fel de declaratie la Parchet. Nu am avut nici o intalnire in acest sens. Am primit insa o invitatie pentru saptamana viitoare, dar aceasta nu specifica motivul pentru care am fost chemat. Oricum, este vorba despre perioada in care eu am fost consilier local la Primaria Sectorului 4", ne-a marturisit primarul Inimaroiu.

    MEMORIE. Surprinzator este faptul ca Inimaroiu a reusit sa se contrazica in cateva minute. Initial a spus ca nu stie motivul citarii sale, dupa care si-a amintit subit ca este vorba despre mandatul sau de consilier. Daca procurorii il vor trimite in judecata, iar judecatorii vor decide ca Inimaroiu se face vinovat de abuz in serviciu, acesta ar putea sa primeasca o pedeapsa cu inchisoarea de la sase luni la 5 ani sau, in cazul unui prejudiciu de peste doua miliarde de lei, de la 5 la 15 ani. Acest lucru ar duce automat la incetarea de drept a mandatului sau de primar al Sectorul 4. In perioada 2000-2004, Inimaroiu a facut parte din Comisia de vanzare-cumparare a spatiilor comerciale, pare-se motivul pentru care el este cercetat, alaturi de alte patru persoane. Din punct de vedere penal, infractiunea ar fi abuz in serviciu contra intereselor publice.

    GAFE. Nici acum, cand este seful administratiei locale a Sectorului 4, Adrian Inimaroiu nu a stat departe de scandaluri. Nici nu se instalase bine pe scaunul de primar ca a si gafat. El a dat subalternilor sai apropiati prime in valoare de aproximativ 600 de milioane de lei, dupa ce apucase sa spuna ca fosta conducere l-a lasat fara nici un leu in buget. Cat despre afacerile pe care le cataloga drept ilegale in campania electorala, Adrian Inimaroiu s-a convins intre timp ca sunt foarte utile, daca nu legale. Este vorba despre mult controversata afacere Piata Sudului, care l-a bagat dupa gratii pe fostul primar Marin Lutu. In 1999, firma Comprest 3399 Import-Export SA castiga o licitatie trucata, in urma careia a ajuns sa controleze tot ce misca in Piata Sudului.

    ×
    Subiecte în articol: observator