x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sediile PDL, pichetate de sindicalişti

Sediile PDL, pichetate de sindicalişti

15 Oct 2010   •   00:00

Membri ai confederaţiilor sindicale reprezentative au continuat vineri acţiunile de pichetare a sediilor PDL şi UDMR, partide aflate la guvernare.


Peste o sută de sindicalişti din educaţie, sănătate, instituţii publice şi societăţi de stat, alături de pensionari, au pichetat sediul PDL Alba, unde au fluierat şi au scandat "Jos Guvernul", după care au mers în faţa Prefecturii, unde continuă acţiunea de protest.

Protestatarii s-au adunat în jurul orei 11.00 în faţa sediului PDL din Alba Iulia, imobil în care îşi au cabinetele parlamentare senatorul Alexandru Pereş şi deputatul Clement Negruţ. potrivit Mediafax.

Proteste similare au loc şi în Constanţa, Dolj, Târgovişte, Alba, Craiova, Galaţi, Ploieşti şi Satu Mare.

Liderii confederaţiilor sindicale au decis, săptămâna trecută să organizeze împreună proteste, iar până în 22 octombrie să discute cu toţi liderii politici şi să picheteze sediile partidelor, în lipsa unui răspuns la revendicările lor urmând să organizeze o acţiune de amploare în 25 - 30 octombrie, în Capitală.

Astfel, în fiecare zi de vineri, din 8 până în 22 octombrie, sindicaliştii vor picheta sediile partidelor în teritoriu şi în Bucureşti şi locuinţele parlamentarilor.

Protest cu "marionete", în faţa sediilor PDL, UDMR şi UNPR din Târgu Mureş

Reprezentanţii CNSLR Frăţia şi ai Cartel Alfa Harghita au organizat, astăzi, o acţiune de pichetare a sediilor PDL, UDMR şi UNPR din Miercurea Ciuc, într-un mod inedit, protestatarii aducând în faţa clădirilor partidelor "marionete" şi pancarte cu lozinci.

La ora 11.00, în faţa sediilor UDMR, UNPR şi PDL din Miercurea Ciuc, reprezentanţii CNSLR Frăţia şi ai Cartel Alfa Harghita au aşezat umeraşe îmbrăcate cu tricouri, veste şi şepci, inscripţionate cu siglele sindicatelor din care fac parte, precum şi pancarte cu diferite mesaje adresate guvernanţilor, precum "Nu suntem cobaii experimentelor din legislaţia muncii", "Salariaţii de la stat nu-s zilieri de neglijat", "Guvernanţii cu foloasele şi poporul cu ponoasele", "Toul pentru voi, pentru noi nimic", "Ce e cu promisiunile?", "Mâncare sau medicamente" şi "Să respectaţi munca noastră".

Liderul CNSLR Frăţia Harghita, Dako Eva, a declarat, pentru Mediafax, că sindicaliştii au optat pentru această formă de pichetare, pe care au numit-o "dialogul surzilor", din cauză că guvernanţii refuză dialogul cu populaţia nemulţumită, în schimb se folosesc de oameni, manipulându-i ca pe nişte marionete, atunci când au nevoie de votul lor.

"Este dialogul surzilor, noi vorbim, dar ei nu ne aud. La fiecare patru ani ne folosesc pentru scoprurile lor electorale şi ne-am săturat să fim maşini de votat. Sunem oameni! Dacă este criză, să fie pentru toată lumea, nu doar pentru noi şi să se gândească, atunci când votează o lege, că sunt acasă şi surdo-muţi care i-au votat şi care au văzut cum au furat legea pensiilor", a spus Dako Eva.

Locuinţele politicienilor harghiteni nu sunt pichetate, organizatorii "protestului marionetelor" afirmând că politica se face la partid şi nu acasă.


×
Subiecte în articol: observator