x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: Am hotărât să nu mai prelungim starea de alertă

Iohannis: Am hotărât să nu mai prelungim starea de alertă

04 Mar 2022   •   16:15
Iohannis: Am hotărât să nu mai prelungim starea de alertă

UPDATE „Am hotărât să nu mai prelungim, dincolo de 8 martie, starea de alertă instituită în România”, a declarat, vineri, președintele Klaus Iohannis. El a spus că „epidemia de COVID-19 se află pe o pantă accelerat-descendentă la noi în țară, iar valul 5 este aproape de a se încheia”.

„Epidemia de COVID-19 se află pe o pantă accelerat descendentă la noi în țară, iar valul 5 este aproape de a se încheia. Este momentul, deci să luăm noi decizii legate de gestionarea acestei situații, decizii cu un impact major pentru viitor. Am convocat astăzi o ședință de evaluare cu toți responsabilii din domeniu, în urma căreia am hotărât să nu mai prelungim. Dincolo de 8 martie, starea de alertă instituită în România”, a declarat Klaus Iohannis.

El a menționat că Ministerul Sănătății este cel care urmează să gestioneze în continuare evoluția epidemiei, care sperăm că se apropie de final.

„Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg în perioada imediat următoare de autoritățile abilitate. Se împlinesc doi ani de la debutul pandemiei de COVID-19, doi ani foarte grei, în care existența noastră a fost modificată radical, peste 63.000 de români au pierdut lupta cu boala, lăsând în urma lor un gol uriaș și nenumărate familii îndoliate. Aceste cifre exprimă multă suferință sunt reflecția unor tragedii care au produs urme adânci. Ultimii doi ani au dus multe provocări care ne-au influențat în cele mai diferite moduri - răspândirea accelerată a virusului, izolarea, presiunea pusă pe sistemul sanitar, închiderea școlilor, afectarea mai multor sectoare din economie, diminuarea interacțiunilor sociale. Toate acestea au avut un impact negativ și ne-au ridicat nenumărate bariere. O perioadă de mari sacrificii pentru români, dar în același timp, o perioadă în care am descoperit noi valențe ale solidarității ale spiritului civic ale dedicării și implicării”, a adăugat șeful statului.

Declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni

 

Știre initiala

Președintele Klaus Iohannis a convocat vineri, la ora 14.00, o ședință privind gestionarea epidemiei de COVID-19.

Întâlnirea va avea loc la Palatul Cotroceni.

„La ședință vor participa Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, și secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Adriana Pistol”, anunță Administrația Prezidențială.

×
Subiecte în articol: iohannis