x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sediul lui Băsescu a rămas nebranduit şi în ziua a doua de luptă. În Comăniţa 9 s-au băgat bude şi umbrele

Sediul lui Băsescu a rămas nebranduit şi în ziua a doua de luptă. În Comăniţa 9 s-au băgat bude şi umbrele

de Luiza Moldovan    |    11 Iul 2012   •   15:03
Sediul lui Băsescu a rămas nebranduit şi în ziua a doua de luptă. În Comăniţa 9 s-au băgat bude şi umbrele

Ziua a doua in Comanita 9. Parca e putin mai bine. Sau m-am obisnuit cu asfaltul lava sub talpi. Suspendatul s-a prezentat la postul de lupta pe la pranz. Intre figurile care s-au strecurat pe poarta l-am recunoscut doar pe Lazaroiu, si el fara serviciu. Restul – tot felul de picoli fara servet pe mana si echipajul regulamentar de sepepisti. Nu prea se-nghesuie sustinatori, militanti, alea-alea, care fac o campanie electorala sa semene a consultare. Tot ziaristii sunt la vedere. Nu ca iese vreo stire, dar nu stii cine mai pica pe la poarta, cine mai sare gardul si daca nu-l au pe camera, degeaba, vax. La vorbe toti sunt tari in gura. Asadar, la Statul Major e ceata deplina si lume putina. Basescu o astepta ceva trupe aeropurtate, poate crede ca vin americanii. Tot vecinii sunt mai interesanti. Ma tot uit la gradinita lipita in gard. Loli Pop ii zice. Copiii sunt fugiti, nu de nenea Base, ci pentru ca-s in vacanta. Va dati seama ce-ar fi fost daca-l suspendau prin mai? Cred ca nu primea autorizatie, speria populatia minora, kinderii care luau meditatii sa intre-n clasa zero. Ii snopeau parintii pusi la cheltuiala de bau-bau' asta care mai si pocneste copii. N-a fost sa fie. Evenimentul major al zilei au fost de fapt doua. Legate de cele omenesti. In curtea bisericii de peste drum a fost dublata capacitatea budelor. Langa cele doua closete din inventarul locului sfant, o echipa de muncitori de pe santierul de la Adormirea Maicii Domnului au mai adus doua. “Pentru ziaristi', s-a transmis prin limbajul codificat care pleaca din casa Suspendatului. O fapta buna. Ieri ne-a dat piersici, azi aduce buda, maine poate pune paturi, ne mai socializam in concurenta.

A doua fapta-eveniment este montarea unor umbrele mari, de berarie, plantate pe trotuar, tot pentru presa. Treaba romaneasca. Au venit doar palariile, suportii nu. Cica vin de la alt sponsor. Ai dracu', cand era Base tare si mare nu se fofilau in halul asta. Pe la 5 au venit. Totusi, ce l-o fi apucat pe dom' Basescu cu asemenea gesturi? Ne protejeaza, ne alimenteaza, ne zambeste, probabil vrea sa ne scoata de la amenintari la adresa securitatii statului pe care l-a condus pana in Comanitei nr. 9.

Pentru ca sediul nu are nici un insemn, trecatorii se uita nedumeriti la aglomeratie. Unii cred c-a murit cineva. Cineva important si-l asteapta la biserica, sa vina cortegiul, dar nu vad palarii negre si prapuri de doliu. Altii pot crede ca se aduna o procesiune de paparude, sa fuga seceta, da' nu-i nici asta. Se apropie si electoratul tanar din zona. Pusti nestiutori si ei.

“Auzi, nu te supara, ce e casa asta de se uita toti la ea? A cui e? De ce sunt toti astia adunati aici?'. Ura! L-am gasit pe altu' mai tampit ca mine! “Cum, nu stii? E sediul de campanie al lu' Base'. Pustiul are un tricou dragut, cu “National Pornographic' pe el. “Nu, ca nu sunt de aici', zice el crezand ca-l identific dupa tricou. Tacticos, isi scoate telefonul si vorbeste ceva secret cu cineva secret. Nu i-o fi cald in bocancii aia? Unu' cu o tabla, o tot fataie pe deasupra capului.

Doamna de la biserica destainuie ca asa face de azi-dimineata, de la sapte jumate, de cand a asistat la instalarea taberei de ziaristi. “Oare ce tot invarte tabla aia atata? Uite-asa face de azi-dimineata!' zice retoric, iar eu ma minunez si eu ca proasta si-mi dau cu presupusu' ca poate o incerca sa vada cum se reflecta lumina pentru urmatoarea interventie televizata. “De, mama, stiu si eu?' Cred ca l-am intalnit pe Moromete in varianta feminina. Mai lipseste sa spuna “Asta devine dupa facultati'.

×