x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şef de la Direcţia Vamală Cluj, arestat pentru 29 de zile

Şef de la Direcţia Vamală Cluj, arestat pentru 29 de zile

17 Mar 2011   •   12:02

Update: Judecătorii Tribunalului Cluj au luat măsura arestării preventive pentru 29 de zile a celor doi inculpaţi. Modrea a fost acuzat de luare de mită, iar Mosche Zur de dare de mită şi trafic de influenţă.

Anterior, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea lui Alain Florin Modrea, şef la Serviciul Inspecţie Fiscală şi Control Ulterior din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj, după ce a fost prins în flagrant delict că lua mită.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis Agerpres, în acelaşi dosar a mai fost reţinut şi Mosche Zur, cetăţean israelian, administrator la SC Laura Model SRL, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de trafic de influenţă şi dare de mită.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în 16 martie inculpatul Mosche Zur a primit de la un denunţător, administrator al unei societăţi comerciale din Cluj, suma de 12.000 de euro pentru a o remite inculpatului Modrea, şef serviciu în cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Cluj, în scopul de a interveni pe lângă funcţionarii publici din subordine pentru întocmirea unui act de control favorabil.

"În cursul lunii februarie, echipa de control din cadrul DRAOV îi comunicase denunţătorului că au fost descoperite probleme grave şi că vor fi calculate retroactiv accize, taxe vamale şi accesorii pentru mărfuri importate de firma sa în decursul a cinci ani. Astfel, pentru a-i determina pe subordonaţii săi să aplice denunţătorului o amendă în cuantum mai mic, la data de 16 martie, Alain Florin Modrea a primit de la inculpatul Zur suma de 4.000 de euro cu titlu de mită, fiind prins în flagrant de procurorii anticorupţie", mai arată DNA în comunicat.

×