x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şefia CFR, din nou la mâna PDL

Şefia CFR, din nou la mâna PDL

19 Sep 2012   •   14:33

CFR Calatori se pregateste de schimbari. Pe lista scurta a unui posibil nou director se gaseste nimeni altul decat Liviu Cristian Pescarasu. Nu ar fi primul mandat in fruntea CFR-ului, fiind numit in mandatul de ministru al lui Radu Berceanu. Ulterior, in urma unui raport al Corpului de Control al Ministerului Transporturilor, Anca Boagiu a luat decizia demiterii acestuia.

Se intampla in iulie 2011.
Intr-un comunicat de presa, remis presei la acea vreme, se precizau urmatoarele: "In baza raportului Corpului de Control al Ministrului referitor la derularea procedurilor de achizitie publica pentru «Repararea automotoarelor seria 700, 900, 1000» de catre CFR Calatori, ministrul Anca Boagiu a dispus demiterea lui Liviu Cristian Pescarasu din functia de director general si de presedinte al Consiliului de Administratie al societatii.

Raportul Corpului de Control a constatat nereguli in fundamentarea pretului pentru respectiva achizitie, precum si absenta avizelor de la autoritatile in domeniu pentru documentatia tehnica, conform procedurilor". "Nu voi tolera in minister sau la oricare dintre unitatile din subordine derularea de proceduri de achizitie care nu respecta regulile de transparenta si libera concurenta. Pentru a ne asigura ca banul public este eficient cheltuit trebuie sa avem achizitii care raspund unor necesitati reale si care asigura lucrari de calitate la preturi concurentiale. La oricare alta unitate din subordine voi sesiza astfel de probleme, nu voi ezita sa iau masuri similare si sa sesizez institutiile abilitate ale statului", a declarat, la acea vreme, ministrul Boagiu.

Dar Liviu Pescarasu nu a plecat oricum din CFR Calatori. A ramas in istoria presei cu episodul "crenguta". In vara anului 2011, aflata intr-o vizita oficiala la Sinaia, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a avut surpriza ca locomotiva oficiala sa se defecteze. A fost necesara o creanga de pe marginea drumului pentru ca trenul sa isi poata continua drumul. Pe atunci, la conducerea CFR Calatori se afla acelasi Liviu Pescarasu.

Mandatul lui Pescarasu la CFR Calatori a inceput in ianuarie 2009. In acel an, compania a avut pierderi de circa 250 de milioane de lei. Potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor, fostul director al CFR Calatori este si un apropiat al PDL, fiind de altfel prieten cu primarul Aradului, Gheorghe Falca.

×