x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful Antena Group, ţinta procurorilor DNA. Întâlnirile dintre Sorin Alexandrescu şi avocatul său, supravegheate audio-video

Şeful Antena Group, ţinta procurorilor DNA. Întâlnirile dintre Sorin Alexandrescu şi avocatul său, supravegheate audio-video

30 Mai 2013   •   20:40
Şeful Antena Group, ţinta procurorilor DNA. Întâlnirile dintre Sorin Alexandrescu şi avocatul său, supravegheate audio-video
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images
UPDATE 21.57 - În cadrul emisiunii "Sinteza zilei", Mihai Gâdea a prezentat elemente din cadrul cercetărilor efectuate de către  DNA asupra lui Sorin Alexandrescu.
Citând surse apropiate anchetei,  Gâdea a  declarat că întâlnirile dintre Sorin Alexandrescu şi avocatul său, desfăşurate la sediul DNA, au fost supravegheate audio-video, şi s-au petrecut în prezenţa unui procuror, ambele aspecte reprezentând un abuz, prin a fost încălcată complet normele legale referitoare la relaţia de confidenţialitate dintre un învinuit şi avocatul său.

UPDATE 20.01 - Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost reţinut pentru 24 de ore.
_________________________________
Joi dimineaţă, în urma unei operaţiuni de forţă declanşată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost condus la sediul instituţiei a cărei şefă este Laura Codruţa Kovesi, sub pretextul unor simple audieri.
După metoda brevetată deja de foştii subordonaţi ai lui Daniel Morar, pe parcursul întrevederii, calitatea sa de martor a fost brutal transformată în cea de învinuit, relatează antena3.ro.

Acţiune de supraveghere a SRI şi DNA
Acuzaţia e bazată pe o plângere făcută de RCS-RDS. În urma acestei plângeri, SRI şi DNA ar fi organizat o acţiune de supraveghere a convorbirilor telefonice şi personale purtate de Sorin Alexandrescu, în încercarea de a-i fabrica un dosar de şantaj.
“Cred că aici este vizată o chestiune mai veche, o încercare disperată a cercurilor lui Traian Băsescu de a descoperi ceva în trustul INTACT, pentru a lega numele trustului de un dosar care să fie deschis la DNA”, a declarat jurnalistul Radu Tudor, realizatorul “Punctul de Întâlnire”. “Abuzurile pe care le-au săvârşit procurorii DNA asupra oamenilor care au votat la referendum se îndreaptă asupra celor care le-au mediatizat”, a mai adăugat Radu Tudor.

Momentul ales
Oana Stancu, realizatoarea emisiunii “Exces de Putere” de la Antena 3, a comentat, la rândul său: “Eu personal mă aşteptam ca această zi să vină şi cred că nu este deloc întâmplător că s-a aşteptat momentul în care procurorii lui Băsescu să fie procurorii lui Ponta. Astăzi, în faţa unei aberaţiuni care are toate elementele unei făcături, domnul preşedinte va spune: «N-am eu nici o treabă în chestiunea aceasta. Doamna Kovesi este asumată de premierul Ponta». Trustul respectiv, în afară de un litigiu comercial cu trustul nostru, este un trust aservit puterii, de la editorialul pe care îl au în postul de ştiri, până la nenumăratele încrengături între stat, fosta putere şi postul respectiv, cu avantaje pentru afacerile trustului respectiv”.

Război cu trustul Intact
Compania de cablu RCS-RDS a declanşat de doi ani un război deschis cu trustul Intact, eliminând abuziv toate posturile de televiziune ale grupului de presă din grila de distribuţie.
În mandatul Cabinetului Boc, compania RCS-RDS a fost acuzată de alţi operatori de pe piaţă că a fost favorizată politic la cel mai înalt nivel, în schimbul unor favoruri PDL.
Deschiderea operaţiunii vine la doar două săptămâni de la semnarea de către preşedintele Traian Băsescu a decretului de numire a doamnei Laura Codruţa Kovesi în fruntea DNA, după ce şapte ani sub aceeaşi semnătură a îndeplinit funcţia de procuror general al României.

×
Subiecte în articol: sorin alexandrescu cercetare DNA