x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful Filialei din România a Băncii Mondiale: „Sincer, nu văd niciun impact economic al tulburărilor politice”

Şeful Filialei din România a Băncii Mondiale: „Sincer, nu văd niciun impact economic al tulburărilor politice”

06 Iul 2012   •   07:33
Şeful Filialei din România a Băncii Mondiale: „Sincer, nu văd niciun impact economic al tulburărilor politice”

Francois Rantrua, seful Filialei din Romania a Bancii Mondiale transmite un semnal care, practic, da unda verde suspendarii si demiterii presedintelui Traian Basescu, din partea organismelor financiare internationale.

Intrebat daca situatia politica din Romania si masurile de suspendare a presedintelui pot avea un impact asupra angajamentelor cu institutiile financiare internationale, Rantrua a replicat: 'Presedintele Romaniei a fost un mare suporter al angajamentelor din acordurile cu Fondul Monetar International, iar noul Guvern este, de asemenea, un suporter. Iar eu cred ca rolul nostru este sa fim un factor de stabilitate si sa nu intervenim in tulburarile politice interne. Sincer, nu vad niciun impact'. Citat de ACT Media, Rantrua a adaugat ca, in Franta (tara sa) au existat nenumarate situatii tensionate in politica in legatura cu alegerile prezidentiale, dar politicienii sunt 'profesionisti si responsabili si cu asta se ocupa'. 'Am incredere ca si politicienii romani sunt suficient de profesionisti si responsabili', a conchis oficialul Bancii Mondiale.

×