x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful filialei PDL Iaşi ales prin vot democratic, invalidat de Bucureşti

Şeful filialei PDL Iaşi ales prin vot democratic, invalidat de Bucureşti

de Cristinel C. Popa    |    07 Noi 2011   •   17:02

Dictatura PDL loveste la Iasi! Biroul Permanent National al PDL a numit recent un nou sef al filialei judetene a PDL in persoana prof. univ. dr. Dumitru Oprea, senator de Iasi.

Aceasta in ciuda faptului ca pe 25 septembrie a fost ales ca lider, prin vot democratic al delegatilor din judet, deputatul Petru Movila. Decizia a provocat stupoare in randul multora dintre mebrii de la Iasi ai partidului si a dat totodata apa la moara criticilor venite din partea unora dintre reprezentantii de seama ai filialei, cum ar fi deputatul Daniel Oajdea.

“Decizia de a invalida alegerile este o palma la adresa simplilor membri de partid, aratand ca nu conteaza ce doreste baza partidului, ci ceea ce se dicteaza la varf. Mesajul dat de centru este urmatorul: “Aveti voie doar sa munciti, sa ne aduceti voturi. Statutul partidului suntem noi. Daca noi nu vrem, nu conteaza ce votati voi'.

Daca deputatul Petru Movila nu era dorit de Bucuresti, atunci BPN trebuia sa nu-i acorde viza. Cat priveste corectitudinea desfasurarii alegerilor, acestea nu au fost organizate de castigator, ci tocmai de o echipa numita de BPN. In plus, conducerea centrala a partidului a avut reprezentanti la Iasi care, prin prezenta si lipsa de obiectii, au girat scrutinul.

Daca un partid nu poate sa-si respecte propriii membri, folosindu-i ca simpla masa de manevra, ce sa inteleaga cetateanul neinregimentat politic? Ca partidul de guvernamant il va respecta mai mult pe el decat pe membrii de partid?',a spus deputatul Daniel Oajdea.

×
Subiecte în articol: iasi filiala PDL oajdea petru movila bpn