x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful Finanţelor Timiş, reţinut în Capitală

Şeful Finanţelor Timiş, reţinut în Capitală

de Violeta Fotache    |    Mircea Opris    |    18 Noi 2009   •   00:00

Directorul coordonator al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş, Ionel Olari, a fost reţinut, miercuri, de către procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Structura Centrală, pentru luare de mită. El este acuzat că a asigurat protecţie principalilor acţionari ai firmei Radisson, închizând ochii instituţiilor statului la fărădelegile comise de Ciprian Nistor şi Andreas Nadasdy, în cazul "Frauda Radisson" .

Pe directorul coordonator al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş, Ioan Olari, l-au ajuns la Bucureşti păcatele comise pe vremea când era şef al Gărzii Financiare din Timiş (2001 - 2008). Citat împreună cu fiul lui (acesta din urmă are interdicţia de a părăsi ţara) funcţionarul statului s-a ales cu o ordonanţă de reţinere de 24 de ore sub acuzaţia de luare de mită.

Procurorii DNA îl vor prezenta joi Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Surse judiciare ne-au precizat că în schimbul unor şpăgi şi al mai multor excursii în străinătate pentru care n-a plătit nici un leu, Olari a acceptat să închidă ochii instituţiilor statului întru protecţia celor doi pretinşi dezvoltatori imobiliari din oraşul de pe Bega, arestaţi la 7 octombrie pentru că au ţepuit peste 100 de persoane luându-le, în total, aproximativ două milioane de euro pentru construirea unor apartamente în Timişoara.

PROTECŢIE ŞI MUŞAMALIZARE LA TIMIŞOARA
Sursele citate ne-au precizat că Ioan Olari i-ar fi protejat pe cei doi reprezentanţi ai firmelor Radisson Invest şi Radisson Investment Group, Ciprian Nistor şi Andreas Nadasdy, în calitate de director al Gărzii Financiare din Timiş. Fie prin omisiunea efectuării unor controale la cele firmele lor, fie prin neluarea de măsuri contra neregulilor depistate, fie prin aplicarea de "amenzi modice". Procurorii din Timişoara au închis dosarul penal în urmă cu un an, însă DNA Bucureşti l-a redeschis, constatând că magistraţii timişoreni au ignorat probe care indicau faptul că administratorii Radisson şi-au înşelat clienţii.

PĂGUBIŢII S-AU UNIT PENTRU A-ŞI RECUPERA BANII
Din cele peste 100 de persoane de părţi vătămate, 26 de persoane din Timişoara, păgubite de firma imobiliară care le-a vândut apartamente în stadiul de proiect, dar nu le-a mai finalizat, s-au constituit într-o asociaţie pentru a avea şanse mai mari să-şi recupere banii. Vicepreşedintele asociaţiei înfiinţate, Cornel Drăguţu, spunea în ianuarie că unii dintre cei care au vrut să cumpere au reuşit să recupereze o parte din bani, dar alţii nu au mai primit nimic înapoi.

"Escrocheria a început cu semnarea contractului, am plătit cash 35.000 de euro şi, la o săptămână, am aflat că cei doi au mai avut o firmă, nu au construit nimic şi nici nu au dat banii la oameni. În 2008, la şase luni după ce îmi expirase contractul de când ar fi trebuit să primesc apartamentul la cheie, am încheiat un contract de reziliere şi am mai primit doar 8.000 de euro înapoi. Eu am avut noroc, alţii nu au mai primit nimic", preciza Cornel Drăguţu. Primele plângeri la autorităţi au fost înregistrate în primăvara anului 2008, la Poliţia Judeţeană Timiş.

×
Subiecte în articol: observator