x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Seful Fondului Proprietatea nu si-a declarat apartamentul de 330.000 de euro

Seful Fondului Proprietatea nu si-a declarat apartamentul de 330.000 de euro

12 Apr 2010   •   00:00

Ionut Popescu, seful Fondului Proprietatea, a omis sa aminteasca in declaratia de avere un apartament de lux cumparat in 2006 in complexul de vile din Baneasa al omului de afaceri Puiu Popoviciu.

Apartamentul a fost achizitionat in noiembrie 2006 si nu figureaza in declaratia de avere a acestuia pentru ca a fost achizitionat pe una dintre societatile sale, Il Kendo SRL, potrivit Q Magazine.

Societatea lui Popescu nu si-a mutata, insa, sediul in apartamentul din Baneasa, insa in tot acest timp nici nu s-a platit TVA pe imobil.

Intrebat de ce nu si-a declarat apartamentul, seful Fondului Proprietatea a spus ca abia l-a trecut pe persoana fizica si va aparea cu siguranta in urmatoarea sa declaratie de avere.

"L-am cumparat acum vreo doi-trei ani, dar era pe firma. Era mai avantajos atunci, avand in vedere TVA-ul cu taxare inversa. De vreo luna, doua l-am preluat pe persoana fizica.

Ne-am gandit sa-l declaram si ca sediu social al firmei, dar am renuntat. Oricum la viitoarea declaratie de avere o sa apara si acest apartament. Cum v-am spus, de abia de o luna-doua l-am trecut pe persoana fizica", a spus Popescu pentru publicatia citata.

Luxosul apartament l-a costat pe Popescu 330.000 de euro, suma pe care o plateste in rate, insa spune ca este o investitie pe termen lung.

"Atunci l-am luat scump. Era o perioada de varf. Daca-l luam cu un an, un an jumatate mai tarziu, as fi dat mai putin. Oricum, in zona nu se mai construieste momentan, dar nici nu mi-am propus sa-l vand. Este o investitie pe termen lung", a mai spus Ionut Popescu.

ziare.com

×
Subiecte în articol: observator