x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful parcurilor a fost demis

Şeful parcurilor a fost demis

de Veronica Micu    |    11 Aug 2008   •   00:00
Şeful parcurilor a fost demis

11:35 • Virgil Cârstea, directorul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, a fost demis de conducerea Primăriei Capitalei.

Virgil Cârstea, directorul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, a fost demis de conducerea Primăriei Capitalei.

 


LA CONTROL. Cârstea a fost audiat săptămîna trecută de membrii Comisiei de Disciplină a Primăriei, în urma desfiinţării unui restaurant din Parcul Cişmigiu. Potrivit directorului de la ALPAB, autorizaţia de funcţionare a restaurantului în cauză expirase, spaţiul din jurul restaurantului fiind neîngrijit şi degradat. Cârstea a mai spus că după expirarea contractului, restaurantul a fost desfiinţat, în locul său fiind construit un stand expoziţional. "Decizia se bazează pe Raportul întocmit de Comisia de Disciplină a Primăriei Municipiului Bucureşti, care l-a audiat pe Cârstea joi, 7 august 2008, şi care a constatat deficienţe în îndeplinirea atribuţiilor stabilite prin fişa postului privind administrarea legală şi eficientă a patrimoniului, precum şi încălcarea atribuţiilor privind aplicarea Hotărârilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi a Dispoziţiilor Primarului General", se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei. Pînă la ocuparea prin concurs a postului, atribuţiile de director au fost delegate lui Usein Iuxel, contabil-şef al Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti. "Dispoziţia Primarului General este efectivă, potrivit legii, din momentul comunicării ei", se mai arată în comunicatul citat. Virgil Cârstea a fost audiat, joi, de membrii Comisiei de Disciplină a Primăriei Municipiului Bucureşti. Cârstea declara, la finalul audierilor Comisiei de Disciplină, că a fost chemat "pentru faptele bune" pe care le-a făcut la conducerea ALPAB. Avocatul Cătălin Dancu, care l-a reprezentat pe Virgil Cârstea în faţa Comisiei de Disciplină, declara însă că, din punct de vedere al atitudinii cu care s-au purtat discuţiile în faţa reprezentanţilor Primăriei Capitalei, totul a fost în regulă, dar a menţionat că primarul general se află într-o "postură dificilă" pentru că a fost consiliat extrem de neprofesional în acest caz. Dancu a apreciat că echipa de profesionişti a primarului general mai are "foarte mult de învăţat" despre actele administrative. De asemenea, Cătălin Dancu a apreciat ca fiind "inadmisibil" ca acte care au fost supuse timp de patru ani unor controale repetate de către instituţiile abilitate ale statului să fie interpretate, printr-o "simplă frază" sau "apreciere", ca fiind ilegale. Acesta a explicat că este vorba de contracte şi acte administrative care au făcut obiectul mai multor tranzacţii comerciale şi cărora consilierii personali ai primarului general le-au dat "interpretări şi valori", catalogîndu-le ca ilegale.
Potrivit celui de-al doilea avocat al lui Cârstea, Petre Lăzăroiu, este vorba de actele administrative care au fost supuse controlului Curţii de Conturi şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, acte încheiate cu mult timp în urmă şi care au fost constatate de aceste instituţii ca fiind perfect legale.            

Un alt director din Primăria Capitalei audiat în comisia de disciplină a municipalităţii, săptămîna trecută, Radu Ancuţa, şeful Direcţiei de Integrare Europeană, a fost retrogradat pentru o perioadă de trei luni, din cauza unor "deficienţe de comunicare a unor informaţii de interes major".

×
Subiecte în articol: observator carstea