x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful Secţiei civile a Înaltei Curţi, Florin Costiniu, urmărit penal pentru trafic de influenţă, în cazul Voicu

Şeful Secţiei civile a Înaltei Curţi, Florin Costiniu, urmărit penal pentru trafic de influenţă, în cazul Voicu

17 Dec 2009   •   00:00

Preşedintele Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Florin Costiniu, este urmărit penal de procurorii anticorupţie din 10 decembrie, astăzi fiindu-i prezentate acuzaţiile, informează Direcţia Naţională Anticorupţie. Costiniu este cercetat în dosarul în care senatorul PSD Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de învinuitul Florin Costiniu, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, preşedintele Secţiei Civile şi de Proprietate Intelectuală, pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă. Infracţiunea de trafic de influenţă este reţinută în sarcina inculpatului Cătălin Voicu, senator PSD, cercetat în acelaşi dosar penal", precizează DNA, citată de Mediafax.

La data de 10 decembrie 2009 a fost începută urmărirea penală faţă de Florin Costiniu, iar la data de 17 decembrie 2009, învinuitului i s-a adus la cunoştinţă acuzaţia în conformitate cu prevederile articolului 6, alineatul 3, Cod de procedură penală.

"Alte detalii privind acest dosar nu pot fi comunicate în acest moment în conformitate cu art. 12, alin 1, lit. e) li f) din Legea 544/2001 privind liberul acces la informare publică, informaţii suplimentare urmând a fi oferite de îndată ce desfăşurarea investigaţiilor va permite acest lucru", mai arată DNA.


Senatorul PSD Cătălin Voicu este cercetat de procurorii DNA pentru că ar fi pretins şi primit bani de la oameni de afaceri pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale aflate pe rolul organelor judiciare.

Voicu a fost audiat, vineri, de procurorii anticorupţie care i-au impus interdicţia de a părăsi Capitala, măsură pe care senatorul a contestat-o la instanţa supremă şi care va fi luată în discuţie luni.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Cătălin Voicu, senator, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă", se arăta într-un comunicat de vineri al DNA.

În ordonanţa procurorilor prin care senatorului Voicu i s-a interzis să părăsească Capitala, i s-a impus, de asemenea, să nu intre în contact cu mai multe persoane.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de mai mulţi membri PSD, un avocat şi mai mulţi judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Curtea de Apel Bucureşti.

Senatorul PSD Cătălin Voicu a declarat, vineri, că nu are voie să ia legătura cu Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie şi Dan Ioan Popescu, consilierul PSD Ioan Năstase şi avocatul Cezar Bivolaru.

Omul de afaceri Marius Locic a fost audiat, luni, în dosarul senatorului Voicu. Procurorii anticorupţie au dispus ca Locic să nu poată părăsi Capitala timp de 30 zile.

×
Subiecte în articol: observator