x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful SRI Alba, eliberat

Şeful SRI Alba, eliberat

03 Mai 2011   •   09:16

Şeful SRI Alba, Ioan Tarnu, şi subsomisarul Liviu Schiau de la BCCO Alba Iulia, reţinuţi sub acuzaţia că au sprijinit o grupare de hoţi de utilaje din UE, au fost puşi în libertate, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a respins propunerea de arestare făcută de procurorii DIICOT.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, pentru Mediafax, că instanţa a respins, în noaptea de luni spre marţi, propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile făcută de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Hunedoara, pe numele lui Ioan Tarnu şi Liviu Schiau, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi favorizarea infractorului, şi a decis punerea lor în libertate de îndată.

"Curtea de Apel Alba Iulia a dispus cu privire la aceştia măsura de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile şi a atras atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin se va institui faţă de aceştia măsura arestării preventive", a spus Muntean.

El a precizat că decizia nu este definitivă şi că poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare, iar competenţa de soluţionare a recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Şeful SRI Alba şi un comisar de la crimă organizată au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ei sunt cercetaţi pentru sprijinirea şi aderarea la un grup infrcaţional care se ocupa cu furtul de utilaje agricole. În acest caz sunt cercetate 24 de persoane.

×