x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Selecţionerul Victor Piţurcă, ridicat de procurori de pe Aeroportul Otopeni, pentru audieri

Selecţionerul Victor Piţurcă, ridicat de procurori de pe Aeroportul Otopeni, pentru audieri

16 Oct 2008   •   00:00

Piţurcă a ajuns la DNA însoţit de procurori şi îşi aşteaptă avocaţii



Piţurcă a ajuns la DNA însoţit de procurori şi îşi aşteaptă avocaţii
Selecţionerul Victor Piţurcă a ajuns la DNA, după ce a fost ridicat de procurorii anticorupţie, joi, de pe Aeroportul Otopeni, cu mandat de aducere în dosarul Valiza.

Selecţionerul Victor Piţurcă a fost ridicat de procurori, joi după-amiază, de pe Aeroportul Otopeni, în baza unui mandat de aducere, pentru a i se prezenta documente din dosarul "valiza", din cauză că ar fi refuzat să se prezinte la audieri atunci când a fost citat.

Surse din DNA au declarat că Piţurcă nu a fost reţinut, ci doar urmează să fie adus la sediul instituţiei pentru a i se prezenta o serie de documente.

"Victor Piţurcă nu este reţinut. Nu a fost dispusă o asemenea măsură împotriva sa, ci doar a fost ridicat pentru ca, în baza mandatului de aducere, să vină, până la urmă, în faţa anchetatorilor. Victor Piţurcă nu a dat curs mai multor citaţii în acest sens, aşa că s-a dispus luarea acestei măsuri", au declarat sursele citate.

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că a fost aşteptat de procurori la Aeroportul Otopeni, cu un mandat de aducere.

"Am fost aşteptat de doi procurori la aeroport care aveau asupra lor mandat de aducere, aşa că trebuie să mă duc direct la DNA", a spus Piţurcă, refuzând să facă alte declaraţii.

Antrenorul echipei naţionale se întorcea din Austria, împreună cu secundul Ştefan Iovan, unde au urmărit partida dintre Austria şi Serbia, din cadrul grupei a VII-a a preliminariilor Cupei Mondiale.

Surse judiciare au declarat, săptămâna trecută, că Piţurcă este acuzat că ar fi semnat, ca martor, precontractul încheiat, în fals, între Becali şi un om de afaceri din Cluj, Radu Marino, pus, de asemenea, sub învinuire. Contractul, semnat în faţa avocatului Alina Ciul, avea ca obiect cumpărarea de către Becali a unui teren aflat în posesia lui Marino, în Cluj.

Doi procurori costumaţi în negru l-au aşteptat pe selecţioner, i-au prezentat nişte documente şi a fost invitat să meargă cu ei.

"Am fost asteptat la aeroport de doi procurori care aveau mandat de aducere, asa ca a trebuit sa ma duc imediat la DNA. Unde mă luaţi, am treabă, trebuie să dau interviuri presei ", a declarat Piţurcă la sosirea pe aeroport.

Conform onlinesport, procurorii au ridicat şi paşaportul selecţionerului.

Piţurcă a încercat o mediere. A format un număr de telefon, a discutat câteva secunde, apoi a înmânat aparatul celor 2 procurori. Nici misterioasa persoana nu a reuşit intreruperea procedurii de reţinere.
www.gsp.ro, www.prosport.ro, Mediafax

×